Ars Hungarica va invita la csardas E-mail
Ars Hungarica A patra ediţie a festivalului Ars Hungarica începe la Sibiu la finele săptămânii viitoare, în organizarea Biroului Cultural Maghiar de la Sibiu.

Prima zi a Festivalului, 13 noiembrie, îi aşteaptă pe sibieni şi nu numai la Sala Thalia, de la ora 18, unde după deschidere va avea loc un spectacol de dansuri susţinut de ansamblul "Napsugár" din Tg. Mureş. Seara va continua cu un curs deschis de dans popular maghiar, "csárdás" alături de dansatori profesionişti şi profesori renumiţi, acompaniaţi de orchestra "Mureşul" din Tg. Mureş.

"Evenimentele de sâmbătă încep la ora amiezii în Turnul Sfatului unde vom expune lucrările unui renumit caricaturist ardelean. Apoi vom vernisa alte trei expoziţii deosebite, atractive şi în locaţii dintre cele mai variate. Acest festival a devenit de la an la an mai căutat şi mai apreciat atât de publicul maghiar, dar şi de către publicul de alte etnii din Sibiu şi de turişti. Anul acesta am inclus printre evenimente o gamă largă din spectrul cultural printre ele numărându-se dansul popular maghiar, expoziţiile, spectacole cultural-artistice, de umor dar şi momente literare, întâlniri cu scriitori, dezbateri istorice şi un concert de gală", arată organizatorii Festivalului într-un comunicat de presă. Pe de altă parte, din această lună, Biroul Cultural Maghiar are un nou sediu, situat pe strada Felinarului 6.

Spaţiul a fost pus la dispoziţie de fostul arhitect şef al oraşului, Guttmann Szabolcs. " Mulţumim şi pe această cale pentru acest deosebit gest, rar întâlnit. Aici, în spaţii deosebite prin stil şi arhitectură biroul cultural va putea să-şi desfăşoare activităţile permanente de birou, evenimentele săptămânale cât şi pe cele lunare. Imobilul fiind deopotrivă deosebit, spaţios cât şi extrem de prietenos suntem convinşi că atât noi cât şi membri comunităţii maghiare din Sibiu, invitaţii noştri şi turiştii care vizitează oraşul se vor simţi bine", mai spun reprezentanţii Biroului Cultural Maghiar de la Sibiu.

Cu ocazia acestei ediţii a festivalului Ars Hungarica, Biroul din Sibiu organizează primul său turneu artistic. Acesta se numeşte Împreună!, iar artistul Tamás Gábor va fi prezent în patru oraşe mari din Transilvania: Deva, Sibiu, Arad, Timişoara. "Tamás Gábor este foarte iubit şi apreciat de publicul spectator maghiar de pretutindeni. Este prezent aproape zilnic printre interpreţii ceruţi la rubrica dedicaţii de pe prestigiosul canal cultural de televiziune Duna. La concertele sale publicul este foarte numeros, artistul interpretează piese atât pentru tineret dar mai ales este adulat de publicul matur".

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav