Atelier de incondeiat oua E-mail
incondeiat Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, în colaborare cu Centrul Arhidiecezan de Diagnoză şi Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei - Mitropolit „Andrei Şaguna”, Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă şi Minisatul “Sfântul Andrei” din Braşov, organizează ateliere de încondeiat ouă.

În Joia mare, din Săptămâna Patimilor, gospodinele “scriu” ouăle cu cele mai frumoase semene şi culori pentru a fi “jertfite” după Sfinţirea din Noaptea de Înviere. Datina străveche devine astăzi o artă, ce se poate învăţa şi într-un atelier… Lucrate cu iscusinţă şi migală, ouăle încondeiate îmbină motive arhaice – soarele, spicul, coarnele berbecului, fierul plugului, furca, frunza cu creştinescul simbol al crucii.

Vă aşteptăm alături de elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Regina Maria” şi de la Liceul de Artă, vineri, 26 martie 2010, orele 17.00 - 19.00 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” şi sâmbătă 27 martie 2010, orele 10.30 - 15.30 în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber, sala de conferinţe, poarta 1). Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre încondeiatul ouălor sau despre ce simbolizează “oul muncit”, Aurelia şi Petronela Ciuvercă din Paltinu, Vatra Moldoviţei şi Minisatului “Sfântul Andrei” din Braşov, Vă vor povesti de ce trebuie să aşezăm ouă încondeiate alături de pască şi alte bucate tradiţionale şi la ce ne mai este de folos oul roşu…

Program: Vineri, 26 martie 2010, orele 17.00 - 19.00
atelierul se va desfăşura la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna”
participă elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Regina Maria” şi de la Liceul de Artă

Sâmbătă, 27 martie 2010, orele 10.30 - 15.30
atelierul se va desfăşura în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber); sala de conferinţe, poarta 1
participă studenţi (români, austrieci şi germani)
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav