Evenimente organizate de Complexul National Muzeal ASTRA - Aprilie 2011 E-mail
evenimentLuna aprilie vine la Muzeul ASTRA cu cateva surprize adresate tinerilor: in 8 aprilie, ora 12 vom vernisa in Casa Hermes - Piata Mica nr. 11, expozitia Icoana, raza spre rai a crestinilor, iar in zilele de 9, respectiv 10 aprilie elevii şcolilor şi liceelor sibiene sunt invitaţi să participe la cea de-a III-a ediţie a atelierului de încondeiere a ouălor de Paşti, care va avea loc in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Tot tinerilor li se adreseaza faza judeteana a Olimpiadei Mestesuguri Artistice Traditionale, care va avea loc sâmbătă, 7 mai 2011, unde Complexul Naţional Muzeal ASTRA alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Clubul Copiilor Avrig şi Consiliul Local Avrig, Vă dă întâlnire în localitatea Avrig la „Sala Pavilion” din incinta Casei de Cultură, localizată pe strada Avram Iancu, începând cu orele 9:00 ale dimineţii, la cea de a XVI-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale, fie în familie, de la mari creatori populari, fie în şcoală sau la Cluburile Copiilor şi Elevilor se pot înscrie până în data de 3 mai 2011 la Clubul Copiilor Avrig (0269.523465 sau 0745.564094) şi/sau Muzeul ASTRA (0269.217869 sau 0756.085775, fax. 0269.218060).

Reamintim publicului sibian că la faza pe judeţ a Olimpiadei numărul participanţilor este limitat la trei elevi - selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/ sau conexe - pentru unul din meşteşugurile tradiţionale: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă, împletit paie, foi de porumb sau nuiele.

Menţionăm că în conformitate cu Regulamentul, participanţii se vor prezenta la Avrig în costumul popular specific localităţii de origine, iar lucrările prezentate în concurs trebuie să respecte tradiţia locală a genului, lăsând loc şi exprimării talentului şi forţei de creaţie proprii, însă, manifestate în deplin respect pentru spiritul original al tradiţiei.

Vă aşteptăm să-i încurajăm împreună şi în acest an pe elevii sibieni, care se vor întrece în ale ţesutului, brodatului, cojocăritului, confecţionatului de măşti, pictatului de icoane pe lemn sau sticlă, împletitului de papură, etc pentru a ocupa locul întâi, reprezentând astfel, judeţul nostru la faza naţională ce se va desfăşura în perioada 25-28 august 2011, în Muzeul în aer liber, din Dumbrava Sibiului. La Avrig, atmosfera de sărbătoare va continua şi duminică, 8 mai, cu Festivalul Folcloric „Moştenire din Bătrâni”, ediţia a XVI-a. Festivalul va debuta anul acesta la orele 10:00 ale dimineţii cu parada portului popular şi va continua, începând cu orele 1200, cu programul artistic.
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav