Concert pe doua continente dirijat din Sibiu la Jazz ~ More E-mail
jazz festival and more De cinci ani, Festivalul Jazz & More şi-a obişnuit publicul cu muzică inovatoare, contemporană, creativă. Astfel, ediţia 2009, din acest sfârşit de săptămână, trebuia să fie ceva “mai mult”. Ultima noapte a festivalului aduce iubitorilor muzicii noi, o premieră europeană. Din cafeneaua Atrium, la miezul nopţii, artistul Lisle Ellis va dirija un concert de pe continentul american, via internet. Concret, Now Orchestra Ensemble va concerta în Canada, dirijorii, şi poate chiar interpreţi fiind Lisle Ellis, din Sibiu, împreună cu încă doi conductori din Canada şi unul aflat în Finlanda. Cu toţii vor fi interconectaţi printr-un sistem pe internet, concertul fiind proiectat live, în Atrium.

Dacă festivalul se încheie cu o premieră, era normal să înceapă cu ceva deosebit. Ca un intro pentru serile de festival, vineri, de la 15, tot în Atrium, va avea loc un Masterclass deschis atât studenţilor, elevilor de la secţia muzică, cât şi “profanilor” care vor să vadă cum se “naşte” o piesă de jazz, cu The Fonda/Stevens Group. Intrarea este liberă.

“Muzica pe cvare o vom sculta este creativă, incomodă de multe ori, care ridică semne de întrebare. Este un festival care oferă o alternativă muzicii clasice, tradiţionale, care deja a câştigat notorietate, cum e cea simfonică, de cameră şi, de ce nu, rockul. Noi aducem un rock, un jazz deosebit, muzică de avangardă. Venim să completăm, nu să desfiinţăm sau să înlocuim, anumite lacune din acest sistem cultural”, a declarat Mircea Streit, directorul festivalului. Vor fi câte patru concerte pe seară, la Teatrul Gong sau la cafeneaua Atrium.

Vineri 16 octombrie

15:00 Atrium cafe

Masterclass despre improvizaţia liberă cu The Fonda/Stevens Group

18:00 Teatrul Gong

* Aka Free (E)

* Irinel Anghel/Sorin Romanescu Duo (RO)

* Szilard Mezei Trio (SRB)

* The Fonda/Stevens Group (USA)

23:00 Atrium Cafe

After party

Sâmbătă 17 octombrie

17:00 | Teatrul Gong

* Soundcheck (PL)

* Magda Mayas/Tony Buck Duo (D, AUS)

* Mircea Tiberian/Maria Raducanu/Lisle Ellis (RO, USA)

* Johnny La Marama (FIN, D, USA)

23:00 Atrium Cafe

After party

Duminică 18 octombrie

17:00 Teatrul Gong

* Mikolaj Trzaska/Clayton Thomas/Tony Buck (PL, AUS)

* Christoph Irmer/Marc Charig Duo (D, GB)

* Cush Trio (D, CH)

* Frank Paul Schubert Quintet (D, FIN, AUS)

23:00 Atrium Cafe

* After party

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav