Dragobetele la Muzeul ASTRA E-mail
evenimentÎncă din vremuri străvechi, Dragobetele este sărbătoarea dragostei la români. Fiu al Babei Dochia, Dragobetele este celebrat pe 24 februarie, această zi reprezentând începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, se reînnoiește, păsările îşi caută cuiburi, iar omul participă la bucuria naturii.

Conform tradiţiei, de Dragobete băieţii şi fetele trebuie să glumească, să respecte sărbătoarea, pentru a fi îndrăgostiţi tot timpul anului. Iar dacă în această zi o fată nu întâlneşte niciun băiat, se crede că tot anul nu va fi iubită şi viceversa. Dragobetele mai poartă şi denumirea de Cap de Primăvară, iar în ziua în care se ţine sărbătoarea, se aprinde în casă rădăcină de iarbă-mare pentru a apăra de rele şi durere. Alte denumiri ale acestei sărbători mai sunt "Ioan Dragobete", "Drăgostiţele", "Sântion de primăvară", dar si "Dragomiru-Florea" sau "Granguru".

Complexul Naţional Muzeal ASTRA întâmpină această zi a dragostei prin organizarea unui eveniment dedicat deopotrivă celor mici şi celor mari, celor care iubesc tradiţia, poezia şi muzica.

Vă aşteptăm aşadar, să participaţi alături de noi, la recitaluri de poezie, muzică şi teatru oferite de către actori ai Teatrului Naţional Radu Stanca, elevi ai Liceului de Artă, în colaborare cu Asociaţia „Sibiul European”, şi elevi ai Cercului de Tradiţii şi Obiceiuri Populare din Mărginimea Sibiului – Cristian.

Cei care doresc, pot achiziţiona, cu acest prilej, şi mărţişoare pentru cei dragi, ca semn al iubirii şi norocului, pregătind astfel o altă sărbătoare a primăverii care se apropie.

Evenimentul va avea loc în 24 februarie, începând cu orele 12,00, la sediul Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr. 11.
Pentru îndrăgostiţii dornici de cunoaştere sau plimbări romantice, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber) oferă, şi în acest an, intrarea gratuită.
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav