Eveniment - 15 ani de activitate a Ansamblului Folcloric Ardealul E-mail
eveniment Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu invită toţi iubitorii de folclor la Aniversarea a 15 ani de activitate a Ansamblului Folcloric Ardealul. Evenimentul va avea loc joi, 21 octombrie ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Pentru a sărbători 15 ani de succese locale, naţionale şi internaţionale ale Ansamblului Ardealul, la spectacol au fost invitate două ansambluri folclorice de renume în acest domeniu: „Mărţişorul“ – Cluj-Napoca şi „Doina Timişului“ – Timişoara cărora li se vor alătura şi Ansamblul Folcloric „Ghiocelul“ –pepiniera Ansamblului Folcloric Ardealul. Cu acest prilej vor fi înmânate diplome şi premii de excelenţă participanţilor.

Ansamblul Folcloric ARDEALUL al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, condus de coregraful Ion Terchilă, a fost înfiinţat în ianuarie 1995 din dorinţa tinerilor sibieni de a purta în ţară şi în străinătate folclorul şi tradiţiile autentice specifice zonei Ardealul de Sud. Repertoriul este format din cântece şi jocuri atât din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Valea Oltului, cât şi din celelalte zone folclorice ale ţării – Moldova, Oltenia, Banat.

Evoluţia ansamblului a fost continuă de-a lungul timpului, acesta participând în fiecare an la festivaluri folclorice naţionale şi internaţionale. Astfel, într-o perioadă relativ scurtă, ARDEALUL a fost invitat să urce pe scene ale unor festivaluri, folclorice de prestigiu în lume – în Franţa, Ungaria, Grecia, Turcia, Polonia, Macedonia, Slovacia, Cipru, Portugalia, Cehia.
Ansamblul se bucură de o largă apreciere din partea specialiştilor care nu au ezitat să îl premieze la diferite concursuri de gen.

„Ansamblul Folcloric Ardealul a promovat de-a lungul întregii sale activităţi valorile folclorului românesc atât pe plan naţional cât şi pe scenele internaţionale. Acest spectacol aniversar este modul nostru de a le mulţumi şi de a le aprecia la scenă deschisă toate eforturile depuse până în prezent. Astfel invităm toţi iubitorii de folclor să ni se alăture la acest eveniment deosebit “ – a declarat Cornel-Alin MACARIE – directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav