Festivalul International al Artei Lirice la a VIII~a editie E-mail
festivalul artei lirice Filarmonica de Stat Sibiu va găzdui, în perioada 27 septembrie-8 octombrie, cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artei Lirice. Pe parcursul a peste două săptămâni, vor fi prezentate şase evenimente culturale cu conţinut variat: operă, concerte de arii din opera şi operete, balet şi spectacole pentru copii, puse în scenă de artişti şi companii din ţară şi străinătate.

Festivalul începe duminică, 27 septembrie, de la ora 19, la Sala Thalia, cu opera „Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini, pusă în scenă de Opera Comică pentru Copii Bucureşti. Spectacolul este unul plin de dinamism şi se adresează tuturor vârstelor. În final, soliştii vor dialoga cu publicul şi vor răspunde întrebărilor puse de copii.

Următorul eveniment este programat pentru marţi, 29 septembrie, când vor fi prezentate arii din opere. Compania vieneză Vienna Opera Company, condusă de profesorul Theodore Coresi, va prezenta programul „În împărăţia operei şi operetei”, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. În aceeaşi zi, Opera Naţională din Cluj-Napoca va aduce la Sibiu un gen muzical original: tango-ul „operita”, pe muzica lui Astor Piazzolla, prin spectacolul „Maria de Buenos Aires” prezentat joi 1 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Rigoletto”, cap de afiş

Cel mai aşteptat eveniment al festivalului este opera „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, realizată de Opera Naţională Bucureşti şi Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. „Rigoletto” este una dintre operele preferate ale publicului. Din creaţia lui Verdi, aceasta este depăşită doar de Aida, prin popularitate. Spectacolul se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor, duminică, 4 octombrie, cu începere de la ora 19.

Spectacol de balet

Seara de miercuri, 7 octombrie, aparţine baletului. Sala Thalia va găzdui, de la ora 19, „Solus”, al companiei vieneze, un spectacolul văzut ca o metaforă coregrafică pe tema singurătăţii, creată pentru patru dansatori şi o violonistă. Inspirat de „Manualul de tristeţi folositoare” al lui Ion Noja, creaţia reflectă simbioza dintre dans/text/ton.

În ultima zi a festivalului, iubitorii muzicii din Sibiu vor putea asculta un concert de arii din opere, în cadrul unei Gale a Tinerilor Interpreţi, acompaniaţi de Orchestra simfonică a Filamronicii de Stat Sibiu. Tinerii au fost selecţionaţi în urma unui concurs defăşurat la nivel naţional, în perioada mai-iunie 2009 şi realizat în colaborare cu Teatro Lirico Sperimantale di Spoleto, Italia.

Biletele de intrare se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, str. Cetăţii nr.3-5, de luni până vineri, între orele 10 şi 16. De asemenea, de la Casa de Cultură a Sindicatelor de luni până vineri, între orele 10-13 şi 16-19 şi în seara spectacolului la intrarea în sală.

Preţul biletelor este de 20 şi 12 lei. Se acordă reducere de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav