Festivalul Medias Cetate Medievala cel mai important eveniment al anului E-mail
festival Medias Reprezentanţii municipalităţii din Mediaş susţin că Festivalul “Mediaş-Cetate Medievală”, aflat la cea de-a şasea ediţie, şi care se va desfăşura vineri şi sâmbătă, într-o locaţie în premieră, Muzeul Municipal, este cel mai important eveniment al anului pe tărâm cultural. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri la ora 14.45, cu parada a trei ordine cavalereşti, pe traseul Muzeul Municipal Mediaş - str. M.Viteazu-str. Petru Rareş-Piaţa George Enescu-Piaţa Regele Ferdinand I şi retur.

Curtea muzeului, unde joi se făceau ultimele pregătiri, se va umple cu peste 50 de meşteşugari din judeţele Mureş, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Oradea, Timiş, Prahova, Braşov şi Harghita. Astfel, vor putea fi admirate şi chiar achiziţionate obiecte de ceramică, de artizanat, icoane, tablouri, împletituri din fibre vegetale şi multe altele.

Momentul inedit al festivalului îl reprezintă executarea vrăjitoarelor de către Cavalerii Cetăţilor Bârsei. Cel două spectacole, de vineri şi sâmbătă de la ora 22.00, intitulate „Maleus Maleficarum“ şi „Spânzurarea Pervertitului“ vor anima, în mod cert, atmosfera.

Nici copiii nu vor fi uitaţi, în cele două zile, lor fiindu-le pregătite poveşti medievale, de către reprezentanţii teatrului de păpuşi „Anonimii” din Tg. Mureş, care vor prezenta două scenete. Păpuşile uriaşe medievale ale Bistriţei care au o înălţime de 2,5 m îi vor impresiona şi ele pe cei mici.

Cimpoierii din Transilvania vor susţine un concert de muzică medievală cu cimpoaie şi tobe. De asemenea sunt programate recitaluri de violă, de gamba şi lăută, iar grupul „Truverii” din Bucureşti vor susţine un concert de muzică medievală şi tradiţională Europeană.

Nu vor lipsi recitalurile folk. Vineri va concerta Florin Săsărman şi grupul medieşean „Moto”, urmând ca seara de sâmbătă să o încheie Mircea Vintilă.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav