Festivalului International de Film Transilvania ~ Sibiu 2010 E-mail
TIFF la Sibiu După ediţia de la Cluj, Sibiul va respira din nou atmosfera Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în perioada 9 – 13 iunie.

Organizat pentru a patra oară la Sibiu, TIFF-ul va aduce multe filme, titluri în premieră, evenimente muzicale, invitaţi speciali şi alte surprize, în Piaţa Mică, Teatrul de Vară şi la Centrul Cultural Habitus, gazdele proiecţiilor.

TIFF debutează în Piaţa Mică, pe 9 iunie, cu proiecţia documentarului Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică. Filmul de închidere a TIFF-ului clujean va da startul TIFF-ului sibian, fiind astfel proiectat pentru a doua oară în România, după premiera mondială din cadrul Festivalului de la Cannes, unde este prezent în Selecţia oficială, în afara Competiţiei. “La urma urmei, dictatorul nu e decât un artist care are posibilitatea să-şi pună integral în practică egoismul.

E doar o chestiune de nivel estetic dacă el se numeşte Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceauşescu.”, declară Andrei Ujică, despre protagonistul filmului său. Filmul lui Andrei Ujică face portretul lui Nicolae Ceauşescu exclusiv prin imagini de arhivă preluate de la TVR şi Arhiva Naţională de Filme, prezentându-l pe dictator într-o ipostază complet nouă pentru publicul român.

O animaţie spectuloasă, Fantastic Mr. Fox, cel mai recent film semnat Wes Anderson, va închide cea de-a patra ediţie a TIFF Sibiu. Filmul va fi proiectat în premieră absolută în România, pe 13 iunie, în Piaţa Mică. Nominalizat la Oscar 2010 şi Premiile BAFTA 2010 pentru Cel mai film de animaţie şi Cea mai bună muzică, Fantastic Mr. Fox este filmul care a cucerit atât publicul, cât şi critica de film, care l-a nominalizat şi premiat de nenumărate ori, precum New York Film Critics Circle Awards, National Society of Film Critics Awards (USA), Online Film Critics Society Awards, San Francisco Film Critics Circle.

Două filme româneşti întregesc programul TIFF din Piaţa Mică. Marţi, după Crăciun, în regia lui Radu Muntean şi Eu când vreau să fluier, fluier, în regia lui Florin Şerban vor fi proiectate la Sibiu în prezenţa echipelor realizatoare.

Cel de-al patrulea lung metraj semnat Radu Muntean ajunge la Sibiu în data de 12 iunie, imediat după premiera sa mondială în cadrul secţiunii Un Certain Regard de la Cannes 2010. Avându-i în rolurile principale pe Mimi Brănescu, Maria Popistaşu şi Mirela Oprişor, Marţi, după Crăciun spune povestea lui Paul Hanganu care ajunge în punctul în care trebuie să aleagă între a rămâne cu soţia sa şi fetiţa lor în vârsta de opt ani, sau a continua relaţia cu amanta de care este îndrăgostit.

Sibienii vor putea să vizioneze sub clar de lună, în seara zilei de 11 iunie, Eu când vreau să fluier, fluier – unul dintre cele mai discutate şi apreciate filme româneşti ale începutului de an, câştigător al Ursului de Argint - Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Berlin.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav