Incepe Astra Film Festival E-mail
Asta Film Festival Astra Film Festival se deschide in aceasta seara cu productia "Carmen face cunostinta cu Borat". Editia din acest an a festivalului, cel mai longeviv festival de film documentar din Romania, isi propune un program "Made in Romania".

Astazi, de la ora 19.00, se deschide oficial, in sala mare a Casei de Cultura din Sibiu, cea de-a zecea editie a festivalului international de film documentar Astra Film Festival. Aceasta editie jubiliara a Festivalului marcheaza si implinirea a doua decenii de film documentar romanesc postcomunist. Pentru aceasta, organizatorii au pregatit programe speciale si au organizat evenimente prin care isi propun atat sa promoveze cele mai noi realizari in domeniu, cat si sa asigure un viitor productiilor autohtone apartinand genului.

„Made in Romania"

De altfel, filmul de deschidere a Festivalului, programat in aceeasi sala de la ora 19.30, este unul dintre titlurile cele mai apreciate si atractive ale programului „Made in Romania", „Carmen face cunostinta cu Borat / Carmen Meets Borat" (Olanda, 2008) de Mercedes Stalenhoef. Programul „Made in Romania" include documentare ale caror autori si subiecte isi au originea in aceasta tara, dar si productii realizate de cineasti straini in si despre Romania, cazul filmului de deschidere. Astfel, documentarele din acest program dezvaluie spectatorilor diverse perspective si viziuni, din interior si din exterior, asupra realitatilor romanesti recente.

Povestea

„Carmen Meets Borat" este un film despre o fata din Glod, satul romanesc in care a fost filmata o parte din celebrul Borat. Eroina, Carmen Ionela Ciorobea, fusese aleasa de cineasta olandeza Mercedes Stalenhoef drept subiect al documentarului sau cu un an inainte ca Sacha Baron Cohen sa soseasca si sa filmeze, pretinzand ca se afla in... Kazahstan. In satul sarac unde fetele se marita la 14 sau 15 ani, Carmen e considerata batrana, la cei numai 17 ani pe care ii are. Familia sa e mai instarita decat altele, are un mic magazin, iar baiatul care ii face curte se dovedeste interesat mai mult de avere. Carmen se uita la telenovele, stie ceva spaniola si viseaza sa ajunga in Spania. Autoarea documentarului intentiona sa urmareasca doi-trei ani destinul fetei. Insa acest fir narativ a devenit secundar in momentul in care, dupa un an, tatal si bunicul lui Carmen devin personaje in Borat! Tot satul ia foc la vizionarea filmului, apar avocatii straini si posibilitatea ca familia sa intre in posesia unei sume fabuloase, din daune. Filmul lui Mercedes Stalenhoef a fost selectionat de numeroase festivaluri de film importante ale lumii. Luni seara, ii revine onoarea de a deschide cel mai mare si cel mai longeviv festival de film documentar din Romania.

Eveniment international

Astra Film Festival continua pana duminica, 1 noiembrie. Este un eveniment organizat de Astra Film Sibiu si CNM Astra Sibiu. Coproducatoreste Televiziunea Romana. Evenimentul este organizat cu sprijinul: Consiliului Judetean Sibiu, Primariei Sibiu, Institutiei Prefectului Sibiu, Uniunii Europene - prin Programul Media Desk, Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Culturii si Cultelor, Inspectoratul Scolar Sibiu. Parteneri: Fundatia Ratiu, Fundatia Soros Romania, Ambasada Frantei, Ambasada Elvetiei, Ambasada Finlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Turciei, Ambasada Israelului.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav