Incepe concursul-festival Carl Filtsch E-mail
Concursul Cart Filtsch Sibiul găzduieşte, în perioada 5-11 iulie, cea de a XV-a ediţie a Concursului-festival internaţional de interpretare pianistică şi compoziţie “Carl Filtsch”.

Pentru ediţia din anul acesta s-au înscris în concurs 58 de participanţi din 11 ţări, potrivit organizatorilor. Cel mai tânăr dintre pianişti are 8 ani şi este din Mehedinţi, iar cea mai în vârstă concurentă are 31 de ani şi este din Rusia. Concurenţii sunt grupaţi pe trei categorii – A, B şi C – în funcţie de vârstă. Probele de concurs vor avea loc în fiecare zi, între 5 şi 11 iulie, de ora 9 până la ora 18, la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu. Juriul reuneşte specialişti din Germania, Rusia, Bulgaria şi din ţară. Valoarea totală a premiilor este de 7.800 de euro şi se vor acorda pentru cei mai buni concurenţi de la fiecare categorie, pentru interpretare şi compoziţie.

Festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc luni, 5 iulie, de la ora 18.30, la Sala Thalia. De la ora 19.30, în aceaşi locaţie, Valentin şi Roxana Gheorghiu vor susţine un recital de pian la patru mâini. Recitalul va cuprinde interpretări de W. A. Mozart, Fr. Schubert, C. Debussy, J. Brahms şi G. Enescu.

Al doilea recital de pian cuprins în program va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 19.30, la Sala Thalia. Massimiliano Valenti va interpreta la pian lucrări proprii şi aparţinând compozitorilor Komitas Vardapet şi Chick Corea.

Sibianca Ioana Ilie va susţine joi, 8 iulie, de la ora 18.30, la Sala Thalia, un recital de pian “Frederic Chopin”.

Alberto Lodolerri va susţine şi el un recital vineri, 9 iulie, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi locaţie. Programul său va cuprinde lucrări de D. Scarlatti, W. A. Mozart, L.van Beethoven, Fr. Chopin şi Fr. Liszt.

Recitalul laureaţilor va avea loc sâmbătă, 10 iulie, de la ora 18, la Biserica Evanghelică din Sebeş.

Festivitatea de premiere şi concertul de gală al laureaţilor este programat pentru duminică, 11 iulie, la Sala Thalia, de la ora 19.

Potrivit organizatorilor, intrarea publicului este gratuită atât pentru probele de concurs, cât şi pentru concertele incluse în program.

“Pentru Filarmonica de Stat Sibiu, concursul este ultimul eveniment muzical din stagiune şi cel mai important concurs de interpretare pianistică din România”, a declarat directorul filarmonicii sibiene, Ioan Bojin.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav