LACONA la Sibiu E-mail
Lacona la Sibiu LACONA ajunge si in Romania. Si nu oriunde, ci chiar la Sibiul. Evenimentul este destinat specialistilor in tehnici fotonice pentru conservare - restaurare si se va desfasura la Sibiu din 21 si pina in 25 septembrie. Este pentru prima data, din 1995, cand congresul se desfasoara in Europa de Vest.
In cadrul LACONA vor fi prezentate la Sibiu cele mai noi tehnici fotonice pentru conservare - restaurare

Cea de-a opta editie a Congresului bienal „Laser in Conservations of Artworks" se va desfasura, timp de aproape o saptamana, la Sibiu. Evenimetul va reuni specialisti in tehnici fotonice pentru conservare - restaurare din toata lumea. Acestia vor avea ca teme de discutii cele mai avansate aplicatii ale metodelor fotonice si ale laserului in domeniul conservarii patrimoniului. De asemenea, specialistii vor prezenta si cele mai recente rezultate obtinute in beneficiul monumentelor si obiectelor de arta. Printre locatiile in care se va defasura editia de anul acesta a Congresului bienal „Laser in Conservations of Artworks" se numara Casa Artei, Biserica Evanghelica si Filarmonica de Stat Sibiu.

Discutii conduse de personalitati in domeniu

Prezenti la cea de-a opta editie LACONA vor fi si personalitati, din domeniu, din toate tarile europene, din Statele Unite ale Americii, din Mexic si din Australia. Printre acestia se afla si John Asmus, considerat parintele laserului. Alaturi de acesta se vor afla Costas Fotakis si Maurizio Seracini, unii dintre cei mai remarcabili utilizatori ai laserului in studiul patrimoniului. Ei vor prezenta importante investigatii si demersuri stiintifice, pe care le-au coordonat in beneficiul unor obiective celebre, in Institutul Getty din California, in Universitatea din San Diego, in Parthenon - Athena sau in Palazzo Vechio - Florenta.

Deschidere eveniment

Luni, 21 septembrie, in deschiderea evenimentului, va fi prezentat modul de lucru al celui mai modern atelier mobil pentru pentru investigare-diagnosticare si interventie in restaurare - ART4ART. Acesta va functiona in spatiile anexe ale Bisericii Evanghelice din Piata Huet. Lucrarile gazduite in Sala Thalia vor incepe de marti, 22 septembrie, ora 10. La evenimente sunt asteptati reprezentanti ai celor mai importante institutii de activitatea de cercetare, dar si ai institutiilor care desfasoara activitati legate de conservarea patrimoniului. In cadrul acestei conferinte vor fi organizate si evenimente satelit, ce vor fi axate pe workshopuri cu laboratoare mobile de prestigiu ce activeaza in acest domeniu.

Conferinta de prestigiu

Editia a opta a LACUNA este organizata de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Optelectronica (INOE) din Magurele, pana in prezent singura institutie din regiune reprezentata in Comitetul Stiintific International, in colaborare cu muzee din Romania, intre care Muzeul ASTRA din Sibiu si Muzeul National de Istorie al Romaniei din Bucuresti. LACONA este o conferinta internationala de mare prestigiu ale carei editii precedente au fost tinute in 1995 la Heraklion, Grecia, in 1997 la Liverpool, UK, in 1999 la Florence, Italia, in 2001 la Paris, Franta, in 2003 la Osnabruek, Germania, la 2005 in Vienna, Austria, iar in 2007 la Madrid, Spania. Anul acesta acesta onoarea de a organiza congresul i-a revenit Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Optoelectronica - INOE 2000, datorita aprecierii de care se bucura rezultatele deosebite ale comunitatii stiintifice nationale romanesti la nivel national.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav