Micii mestesugari Mari pastratori ai traditiei E-mail
Micii mestesugari In această lună, în ziua a paisprezecea, când o sărbătorim pe Cuvioasa Maică Parascheva, Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” Sibiu, prin Muzeul Civilizaţiei Transilvane “ASTRA”, găzduieşte o inedită expoziţie dedicată micilor meşteşugari şi implicit celor care, cu dăruire, se apleacă spre a transmite generaţiilor tinere valorile culturii populare autentice, intitulată Micii meşteşugari, Mari păstrători ai tradiţiei.

Aceasta rememorează momente inedite din cele 14 ediţii ale Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” Copiii prezenţi la fazele finale ale Olimpiadei au făcut dovada unor calităţi artistice şi tehnice excepţionale, de îndemânare şi rafinament estetic, demonstrând că arta populară are un viitor şi va reprezenta, în permanenţă, marca noastră de identitate naţională.

Expoziţia doreşte să prezinte publicului vizitator atât pe micul meşter popular, aflat în febra creaţiei (prin etalarea unor fotografii surprinse de-a lungul anilor), cât şi unele dintre cele mai reprezentative creaţii ale sale, făurite cu pasiune, în cadrul micilor ateliere de creaţie (obiecte finite în cadrul concursului). Evenimentul va fi încununat de prezenţa olimpicilor (foşti sau actuali) şi a instructorilor acestora, reprezentanţi ai judeţelor Bacău (Mihai Popa), Buzău (Amelia Papazissu), Constanţa (Gabriela Barbu), Prahova (Rodica Georgescu), Dâmboviţa (Elena Băniceru), Dolj (Ionuţ Smarandache), Sibiu (Avrig – Rodica Ispas; Sălişte – Mihaela Gâţă).

Expoziţia se va organiza în sala de expoziţie situată la subsolul Casei Hermes, Piaţa Mică, nr. 11 şi se va vernisa miercuri, 14 octombrie 2009, orele 1300. În acest context vom sărbători împreună şi Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural, în semn de preţuire a Păstrătoarelor, Doamnelor şi Mamelor Tradiţie(i).
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav