Muzica de film la Zilele Muzicale Romano-Americane E-mail
Muzica de film Sibieni vor putea asculta bucăţi din coloana sonoră aparţinând unor filme ca “Strar Wars”, “Superman” sau “Harry Potter”, în cadrul celei de a VI-a ediţii a festivalului organizat de Filarominca de Stat Sibiu, “Zilele Muzicale Româno-Americane”.

Cea de a şasea ediţie a festivalului are invitaţi de seamă, reprezentanţi ai muzicii americane. Pe scen[ vor urca, pe rând, John McElroy, la trompetă, Christopher Confessore, dirijor, James Sullivan şi Sarah McElroy, care vor cânta la oboi. Concertele se vor desfăşura în Curtea Muzeului Naţional Brukenthal, Piaţa Mare, Sala Thalia şi Biserica Evanghelică şi vor avea loc joi, 18 iunie, vineri, 19 iunie, duminică, 21 iunie, miercuri, 24 iunie, joi, 25 iunie şi duminică, 28 iunie. Festivalul va debuta cu un concert cameral, va continua cu un concert de jazz, un concert simfonic extraordinar, masterclass-uri de trompetă şi oboi, un recital de muzică barocă şi un concert cu titlul “Muzica apelor”.
Potrivit organizatorilor, în Piaţa Mare vor fi amplasate 1000 de scaune, iar locul de desfăşurare a concertelor va fi împrejmuit cu gard. Intrarea se va face pe baza invitaţiilor sau a biletelor, cu preţul de 6 lei. În cazul Muzeului Naţional Brukenthal va fi percepută, în plus, o taxă de 1 leu pentru intrarea în muzeu, fiind posibilă participarea a aproximativ 200 de spectatori.

Program „Zilele Muzicale Româno-Americane”:

I. Joi, 18 iunie, ora 19, Sala Thalia (sau curtea Muzeului Brukenthal)

-Concert cameral de deschidere-

Interpreteaza : John McElroy, trompeta (SUA); Daniel Szasz, vioara; Cristina Bojin, flaut; Gheorghe Branici, trompeta; Antonio Mihail, corn; Ion Palagniuc, trombon; Daniel Luca, tuba; Andrei Marcovici, percutie; Valentin Desaga, contrabas; Teodora Circiumaru, pian

II. Vineri, 19 iunie, ora 19, Sala Thalia

-Concert de Jazz- "POVESTI si CHITARIsiri"

5 chitare si un artist : SORIN ROMANESCU ..de la muzician de grup, partener in diverse formatii, Sorin Romanescu se lanseaza in proiecte solo.

III. Duminica, 21 iunie, ora 19, Piata Mare

-Concert Simfonic Extraordinar-

Interpreteaza : Orchestra Filarmonicii, Dirijor: Christopher Confessore (SUA), Solisti: John McElroy, trompeta (SUA); Daniel Szasz, vioara.

IV. Miercuri, 24 iunie, orele 13-15, Sala Thalia

Masterclass-uri de trompeta si oboi (daca e necesar).

V. Joi, 25 iunie, ora 19, Biserica Evanghelica

Recital de muzica baroca.

Interpreteaza: John McElroy, trompeta (SUA); James Sullivan, oboi (SUA); Sarah McElroy, oboi (SUA); Cristina Bojin, flaut; Teodora Circiumaru, orga; Kurt Philippi, violoncel.

VI. Duminica, 28 iunie, ora 19, Curtea Muzeului Brukenthal (sau Sala Thalia)

Muzica Apelor-

Interpreteaza : Orchestra (de camera) Filarmonicii.

-Dirijor: Christopher Confessore (SUA)

-Solisti: John McElroy, trompeta (SUA), James Sullivan, oboi (SUA), Daniel Szasz, vioara.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav