Noaptea Muzeelor 2010 la Complexul National Muzeal ASTRA E-mail
Noaptea muzeelor Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, şi în acest an, în toate unităţile proprii, Noaptea Muzeelor. Evenimentul se desfăşoară anual în numeroase ţări europene, reprezentând un prilej de vizitare gratuită a muzeelor participante. Complexul Naţional Muzeal ASTRA participă la acest program din 2005. În acest an, Noaptea Muzeelor va avea loc în data de 15 Mai.

Pe lângă tradiţionalele vizite ghidate, care permit descoperirea expoziţiilor de bază şi temporare, muzeul sibian le propune vizitatorilor o mulţime de manifestări, îmbinând activităţile educative cu cele de divertisment. În cadrul unităţilor pavilionare (în centrul oraşului) vor fi organizate vizite ghidate începând cu orele 20,00. La Casa Artelor (Piaţa Mică nr. 21) va fi prezentată expoziţia temporară „A ţese - între locuire şi amintire în sudul Transilvaniei”, organizată de Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA, la Casa Hermes (Piaţa Mică nr. 11), expoziţia permanentă „Din cultura şi arta popoarelor lumii”, organizată de Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, iar în Piaţa Huet nr. 12, expoziţia permanentă „Cahle transilvănene. Secolele XV- XIX”, organizaţă de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”.

În Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului), programul va debuta la orele 18,00, la Biserica din Bezded, cu un Concert de toacă susţinut de Grupul „ASCETICA-TOACA” din oraşul Victoria, judeţul Braşov, coordonat de dl. instr. Preot Octavian Smădu. Plimbările nocturne pe aleile muzeului vor fi completate de spectacole pe scena de pe lac. Secvenţele de folclor (Ansamblul „Căluşarii” din Răşinari, Grupul bărbătesc folcloric „Cetina de brad” din comuna Valea Ucii-Victoria şi Ansamblul „Plaiuri sibiene” din Sibiu) vor fi urmate de workshopul de astronomie populară (Cerul în lectura lui Sorin Ion Apan şi a Minisatului „Sfântul Andrei” din Braşov) şi de spectacolul de teatru „Casanova” oferit de Teatrul Naţional „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe. Secvenţele de divertisment mai includ un recital de jazz, o prezentare de modă, dans medieval (Trupa AMARO), un concurs de căutare a comorii, un concurs de fotografie artistică şi un concurs de Miss şi Mister în costum popular. O parte din program se va desfăşura în zona Etno-Tehno Parc.

În sala de conferinţe a Pavilionului Central vor avea loc proiecţii de film documentar, organizate de Studioul „ASTRA Film”. Vor fi prezentate următoarele filme: Muzeul ASTRA 2007 (Dumitru Budrala, România, 2008, 34 min), Rudăria. Satul morilor (Dumitru Budrala, România, 2001, 22 min), Sibiu (Dumitru Budrala, România, 2007, 26 min), Olarul din Biniş (Cosmin Ţiglar, România, 2006, 27 min), Viva Constanţa! (Emese Ambrus, România, 2007, 48 min), A fancy house / O casă aparte (Martin Nudow & Thomas Beckmann, România, 2008, 70 min), Şapte poveştiri de dincolo. Strigoii (Florin Iepan, România, 1999, 46 min).

Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA oferă, la Casa Artelor, posibilitatea vizitării interiorului sud- transilvănean, prin intermediul expoziţiei „A ţese- între locuire şi amintire în sudul Transilvaniei”. Ţesăturile de interior deţin rolul principal, atât ca valoare utilitară, dar mai ales decorativă. Această expoziţie de colecţie care cuprinde păretare, ţoluri şi straie ardeleneşti defăşoară sub ochii privitorului o amintire… retrăire din copilărie, poate de mult uitată, sau, de ce nu, o veche scenă de viaţă abia acum descoperită. Tot la Casa Artelor va avea loc şi un spectacol de jazz, susţinut de trupa Guilty lemon.

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” organizează, la Casa Hermes, vizite ghidate în expoziţia de bază „Din cultura şi arta popoarelor lumii” şi prezentări legate de tema generală Muzeele pentru armonie socială: Dialog european-extraeuropean în complexul etnomuzeologic sibian: Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” şi Prezent şi trecut în colecţiile Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder: valorificarea pieselor de egiptologie (Mumia cu sarcofag). Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus” organizează, în sala din Piaţa Huet nr. 12, vizite ghidate în expoziţia de bază „Cahle transilvănene.Secolele XV- XIX”, precum şi o comunicare cu titlul Povestea Sobei de cahle.

Noaptea Muzeelor aduce, în fiecare an, în unităţile Complexului Naţional Muzeal ASTRA, în jur de 20 000 de vizitatori.

Participarea este gratuită pentru toate categoriile de public
.
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav