Seri astronomice la ASTRA E-mail
Seri astronomice la ASTRA Complexul Naţional Muzeal ASTRA (CNMA) va organiza seri de de observaţie astronomică. Evenimentul este cuprins în proiectul „Observatorul astronomic.Viziune populară asupra cerului” şi se încadrează în rândul celor destinate Anului Internaţional al Astronomiei.

Serile astronomice sunt programate pentru serile zilelor de 17, 18, 19, 24 şi 26 iunie, începând cu ora 20, la pavilionul Etno-Tehno Parc din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Potrivit organizatorilor, în cursul în serile zilelor de 17, 18, 19 şi 26 vor fi prezentate informaţii generale din punct de vedere ştiinţific şi popular asupra astrelor şi fenomenelor cereşti prin intermediul unui suport electronic. Va fi, de asemenea organizat, un atelier de lectură cu titlul „Credinţele Ţăranului Român despre Cer şi Stele”, de Ion Otescu şi un atelier practic, în care copii vor fi rugaţi să-şi folosească creativitatea pentru a reda prin desen corpuri sau fenomene cereşti. Serile se vor termina cu observarea prin telescop a cerului. „Copiii prezenţi la serile de astronomie populară vor primi o mapă documentară cu informaţii ştiinţifice şi populare asupra astrelor şi fenomenelor cereşti, pentru a putea aprofunda acasă cunoştinţele primite”, mai spun organizatorii. Seara de 24 iunie, care coincide cu sărbătoarea Sânzienelor, va avea ca temă „Noaptea Sânzienelor”. Programul va începe de la ora 20 şi va avea loc pe scena de pe lac. Profesorul Ioan Sorin Apan, membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România, va vorbi despre credinţele ţăranului român asupra nopţii de sânziene şi o analogie între constelaţiile care se observă pe cer şi semnele realizate de copii pe material textile. Tot în această seară va fi prezentată o scenetă cu tema “Sânzienele”, iar cei prezenţi vor putea, bineînţeles, să admire stelele.

CNM ASTRA continuă, astfel, proiectul edbutat în cadrul „Nopţii muzeelor”, din 16 mai.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav