Sibiu - capitala hard-enduro E-mail
Sibiu capitala hard enduro Cea de a şasea ediţie a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard-enduro al lumii şi locul în care se întâlnesc cei mai buni rideri, va începe pe 15 august, în centrul Sibiului. În 2009, sunt deja înscrişi piloţi din 24 de ţări şi evenimentul se anunţă a fi, la clasa Profi, o luptă între Cyril Despres, Chris Birch, Graham Jarvis şi Gerhard Forster.

Red Bull Romaniacs este apreciat, din 2008, ca fiind, nu doar cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, dar şi cel mai important raliu care se desfăşoară pe bătrânul continent după mutarea Dakarului în America de Sud. Aşadar, în mai puţin de trei săptămâni, la Sibiu, vin să îşi măsoare forţele cei mai buni rideri ai lumii.

Pe 15 august, bulevardul Coposu va fi asaltat, de la ora 14, de motocicletele înscrise la Prolog. Participanţii vor sări pe buşteni, pietre, cauciucuri, maşini şi alte obstacole, pregătite de Andy Fazakas şi colegii săi de la Crazy Bike Sibiu.

Unul dintre cei care va face spectacol la Prolog şi se va lupta cu Carpaţii este Cyril Despres. Francezul, stabilit în Andora, revine la Red Bull Romaniacs după o absenţă de un an şi este decis să recâştige raliul. Dublu câştigător al Dakarului, pilotul KTM s-a impus deja de trei ori în România şi este singurul care a câştigat de mai multe ori Red Bull Romaniacs.

Deşi clasa Profi este cea mai spectaculoasă, în acest an, românii îşi vor îndrepta atenţia mai mult către celelalte trei clase (Experţi Single, Experţi Echipe şi Hobby), pentru că niciun rider român nu s-a înscris la această categorie.

Mani Gyenes, dublu câştigător al Red Bull Romaniacs la clasa Experţi Echipe, alături de Laszlo Olah, nu este refăcut încă în urma operaţiei suferite la genunchiul drept. Acesta va concura la o clasă mai uşoară, anume la Experţi Single.

Un alt favorit român la un loc în topul 5 al acestei clase este Alex Gârbacea. După ce, în 2006, au urcat pe podiumul clasei Experţi Echipe, Romeo Dunca şi François Vulliet, membri ai echipei Motoverde, au şansa să revină în top 3, în acest an.

Cel mai mare număr de concurenţi români este la clasa Hobby, unde atenţia publicului va fi îndreptată către TipTil Team, echipă din care fac parte Dani Otil şi Krisztian Nagy.

Programul Red Bull Romaniacs 2009

15 august, ora 14.00, bd. Coposu, Sibiu – Prolog

16 august, prima zi – puncte pentru spectatori pe drumul de acces către Păltiniş

17 august, ziua 2 – Sibiu - Petroşani

18 august, ziua 3 – Petrosani - Sibiu

19 august, ziua 4 – start şi finiş din/în Sibiu

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav