Transilvania Adventure Trophy E-mail
transilvania adventure trophy Au plătit aproape 1.000 de euro pentru a veni în România să îşi pună la încercare îndemânarea, maşinile şi nervii. Vreme de cinci zile munţii, pădurile, albiile râurilor, drumurile forestiere şi ravenele le vor fi decoruri. Aceştia sunt temerarii concurenţi care s-au înscris la cea de-a opta ediţie a Transilvania Adventure Trophy.

„Nu credeam că o să ajungem la a opta ediţie şi cu siguranţă nu credeam că e posibil să avem 120 de concurenţi. La prima ediţie am avut doar 26. De anul trecut şi bineînţeles şi în acest an Transilvania Adventure Trophy (TAT) este cel mai important eveniment off-road din Europa”, a declarat Virgil Marin, unul dintre organizatori. Startul se va da duminică, 5 iulie, din faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva. Până acum lista de participanţi numără 120 de echipaje, dar orgnizatorii speră ca cel puţin 100 să fie prezente şi la start. Câte vor reuşi să termine toate probele, cine ştie? Oricum, acesta nu vor fi deloc uşoare şi se adresează persoanelor dependente de adrenalină şi senzaţii tari, nu şi celor care ar putea să îşi rişte viaţa intrând în concurs. Vor fi în total cinci zile de concurs, iar în fiecare dintre acestea se va alerga pe o probă a cărei lungime variază între 60 şi 100 de kilometrii. Trebuie să reamintim că vorbim numai despre trasee off-road, cu coborâri în pantă foarte mare, tractări cu troliul pe porţiunile unde nu se poate urca doar cu ajutorul roţilor, râuri care trebuie traversate. Cele mai bune drumuri pe care le vor vedea maşinile de teren ale concurenţilor sunt cele forestiere. „Probele care au kilometrii mai puţini sunt şi cele mai dificile. Traseul este secret, doar organizatorii îl cunosc”, a mai spus Virgil Marin.

Clasa hobby şi clasa extrem

Cele 120 de echipaje vor concura la două catregorii: hobby şi extrem. „Cei mai mulţi concurenţi, în număr de 80, s-au înscris la clasa extrem. La clasa hobby se poate înscrie oricine, cu orice fel de autovehicol. Chiar şi cu maşina pe care o conduci pe stradă. Traseul nu e la fel de dificil ca cel pentru concurenţii de la clasa extrem”, a completat Virgil Marin. La ediţia din 2009 s-a înregistrat şi o premieră: s-au înscris concurenţi din Rusia şi Anglia. În total la Transilvania Adventure Trophy sunt participanţi din 15 ţări. Cei mai mulţi vin din Belgia, Austria, Olanda, Spania. „În Belgia sau în Olanda ce muţi există? Nu au formele de relief pentru organizarea unei competiţii off-road în proporţie de sută la sută, aşa că vin la noi. Au ceva trasee amenajate cu obstacole făcute artificial, dar la TAT nu este cazul”, au mai declarat organizatorii. Fiecare dintre cele cinci probe de concurs va lua concurenţilor câteva ore bune, poate chiar şi o zi întreagă. Spre deosebire de anii trecuţi, când tabăra se muta de la zi la alta, în funcţie de punctul de plecare şi cel de sosire, la ediţia din 2099 vor fi numai două tabere şi acelea permanente, la Muncel şi la Tomeşti. Acolo concurenţii vor putea servi masa, au toalete ecologice şi apă caldă de la cazane încălzite cu lemne. Deci aproape totul în stil rustic. Organizatorii vor ca prin Transilvania Adventure Trophy să promoveze şi turismul în Hunedoara şi în România. Străinii care nu concurează, dar care însoţesc echipajele, au la dispoziţie un program special la dispoziţie, care include vizite la obiectivele turistice, tradiţionalul berbec la proţap şi focul de tabără, sărmăluţe cu smântână sau pot afla cum se prepară ţuica la cazan.

Monitorizaţi prin GPS

La TAT 2009 nu vor mai fi comisari de traseu care să-i verifice pe concurenţi la trecerea prin punctele de control. Organizatorii au venit cu o inovaţie: un sistem GPS care înregistrează tot traseul parcurs de fiecare concurent. Dispozitivul este sigilat cu plumb şi nu poate fi modificat, astfel că trişorii sunt prinşi imediat. Pentru a se putea orienta în teren, organizatorii au pus la dispoziţie trei sisteme: două de navigare prin satelit şi GPS, precum şi folosirea unor hărţi vechi din 1971 şi pe care mai sunt trecute drumurile miniere sau forestiere, care acum sunt fie acoperite, fie zac în paragină. Printre concurenţii care s-au înscris există şi un echipaj din Hunedoara. Viceprimarul Devei, Cosmin Costa, se antrenează de zor pentru aventura de cinci zile care îl aşteaptă în Munţii Poiana Ruscăi. Interesant e faptul că la Transilvania Adventure Trophy nu se acordă niciun fel de premii în bani sau obiecte, ci doar cupe mult râvnite de toţi participanţii.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav