104 kg de alimente confiscate de OPC Sibiu E-mail
104 kg alimente confiscate Peste 90 de kilograme de alimente au fost oprite temporar de la comercializare şi alte nouă au fost confiscate de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Sibiu (OPC), în urma unui control ce a avut loc a doua jumătate a lunii august. Controalele continuă şi în această lună.

Peste 20 de operatori economici din judeţul Sibiu care comercializează alimente şi magazine de unde se pot procura produse fast-food au fost controlate, în perioada 16-31 august, de inspectorii OPC Sibiu. În urma controalelor au fost controlate peste 300 de kilograme de alimente şi s-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru 95 de kilograme de alimente, iar alte nouă kilograme de alimente au fost oprite definitiv de la comercializare, având termenul de valabilitate expirat şi nefiind conforme legislativ.

Potrivit directorului OPC Sibiu, Ioan Axente, operatorii economici nu aveau afişate preţurile, cântarele nu erau verificate metrologic, comercianţii nu au respectat condiţiile de depozitare a alimentelor şi nu deţineau documentele care să ateste provenienţa alimentelor. De asemenea, unii dintre comercianţi nu aveau afişată plăcuţa cu numărul la care poate fi contactat oficiul consumatorului. „Această plăcuţă cu datele de contact ale OPC-ului trebuie să apară în fiecare unitate comercială. E o cerinţă a noastră”, a spus Ioan Axente.

În total, au fost acordate amenzi în valoare de 83.000 de lei şi 17 avertismente.

Potrivit directorului OPC Sibiu, controalele pe această tematică vor continua şi în această lună.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav