114 cladiri din invatamant nu au autorizatie sanitara E-mail
114 cladiri 114 clădiri, din totalul de 508, în care funcţionează şcoli şi grădiniţe din judeţ, nu au obţinut, încă, autorizaţie sanitară, pentru anul şcolar în curs. Dacă unele dintre ele sunt în curs de autorizare, altele nu au obţinut autorizaţie sanitară întrucât spaţiile în care funcţionează nu corespund normelor stabilite de Autoritatea Sanitar-Veterinară, conform datelor oferite de Inspectorul Şcolar General, Constantin Gorun.

În judeţ există 165 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, de diferite niveluri, la care sunt arondate 170 unităţi de învăţământ - grădiniţe, şcoli cu clase I-IV şi şcoli cu clase I-VIII. În învăţământul special funcţionează cinci unităţi şcolare cu personalitate juridică, la care sunt arondate alte două unităţi de învăţământ, Grădiniţa nr. 31 Sibiu şi Şcoala preventorială nr. 22 Sibiu.

Procesul de învăţământ se desfăşoară în incinta a 508 clădiri, dintre care 114 nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare.

În mediul urban, şase clădiri aparţinând grădiniţelor, nu au autorizaţie, fie din lipa fondurilor, fie datorită retrocedărilor sau schimbarea locaţiei. În ceea ce priveşte şcoli cu clasele I-IV sau I-VIII, şapte clădiri nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare pentru acest an şcolar, din aceleaşi motive. În cazul liceelor, situaţia este mai gravă, 19 clădiri nefiind autorizate. Cauzele sunt fondurilor mici, retrocedările, grupurile sanitare neigienizate, lipsa instalaţiilor sanitare, a reţelei de apă sau starea avansată de degradare. La învăţământul special, din 8 clădiri, trei nu au autorizaţie sanitară.

La ţară, din 64 de clădiri unde funcţionează grădiniţe, 19 nu sunt autorizate. Aici copii încă sunt nevoiţi să se ducă la toalete stil latrine, nu există apă curentă sau potabilă, lucrările începute de modernizare nu au fost finalizate sau spaţiile de clasă sunt inadecvate.

55 de clădiri ale şcolilor de la sate nu au primit autorizaţie, din totalul de 206. Unele nici măcar nu au început procedura de obţinere a autorizaţiei, altele, în schimb, nu au apă, toalete, sunt pline de igrasie sau nu au fonduri pentru igienizare interioară şi reparaţiiexterioare, cum e cazul şcolilor din Târnava şi Turnu Roşu.

Cinci clădiri aparţinând şcolilor de arte şi meserii, din opt, nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare pentru anul şcolar 2009/2010.

Din totalul celor 508 clădiri, 18 sunt cantine şcolare în cadrul colegiilor, liceelor, grupurilor şcolare şi şcolilor de arte şi meserii. Dintre acestea, patru, anume cele de la Carol I –Sibiu, Grup Şcolar Energetic – Sibiu, Şcoala cu clasele I - VIII Apoldu de Sus şi CSEI Dumbrăveni, nu deţin autorizaţia sanitară din pricina condiţiilor improprii de funcţionare.

Din 15 internate şcolare, patru sunt nefuncţionale. Este vorba de Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură „Carol I” Sibiu şi Grupul Şcolar „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, fiecare având câte două clădiri. Conducerile nici nu au mai depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei sanitare.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav