117 filme la Astra Film Fest E-mail
117 filme la festival Astra Film Fest 117 filme vor putea fi vizionate la ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra, ce va avea loc în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie. Acestea au fost alese din peste 1.000 de filme, din toate colţurile lumii.

La competiţia din cadrul festivalului concurează 65 de producţii, din 35 de ţări din Europa, America, Australia şi Asia. Premii depăşesc suma de 25.000 euro, pentru cele patru secţiuni: Internaţional, Europa, România şi Student.

Această a zecea ediţie AFF pune alături, în competiţie, veterani ai filmului documentar, printre care David MacDougall (Australia), omagiat la festivalul din 2000, în cadrul unui program-portret, dar şi regizori aflaţi la început de drum, producători TV, antropologi ş sociologi din toată lumea. Cele două jurii internaţionale reunesc zece personalităţi ale lumii documentarului şi cinematografiei din Europa şi România.

La secţiunea România, se vor lupa pentru trofeu filmele lui Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, Alexandra Gulea, Tudor Giurgiu, documentarele lui Marian Crişan (câştigătorul Palm D’ or, Cannes Film Festival 2008 pentru cel mai bun scurtmetraj) şi cu cele de debut ale Adinei Popescu, Vlad Naumescu & Klara Trencsényi.

Se anunţă o competiţie foarte strânsă la categoria filmelor studenţeşti, între Academiile de film din Europa: HFF Konrad Wolf (Germania), University of Tromsø (Norvegia), Visual Cultural Studies (Norvegia), The Polish National Film (Polonia), Television and Theatre School, University Of Silesia, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, University of Leiden - Cultural Anthropology & Development Sociology (Olanda), Harvard University / Harvard Media Anthropology Lab, School film - Royal Holloway University of London (Marea Britanie), Geneva University (Italia), Granada Manchester, Oxford Academy of Documentary Film (Marea Britanie), University College London (Marea Britanie).

După cum şi-a obişnuit publicul, Festivalul Astra Film e mai mult decât o competiţie. O serie de programe speciale întregesc, pe parcursul unei săptămâni extraordinare, evenimentul cultural al toamnei.

Festivalul international de film documentar de la Sibiu, ASTRA FILM 2009, este organizat de Studioul Astra Film – Departament de antropologie vizuală al C.N.M. ASTRA din Sibiu şi de Fundaţia ASTRA FILM.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav