12 proiecte POR la Consiliul Judetean E-mail
12 proiecte Consiliul Judeţean Sibiu a depus, până în acest moment, 12 proiecte pentru fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional, un program post-aderare. Din 2007 şi până acum, CJ a întâmpinat de multe ori greutăţi în elaborarea acestor proiecte. Cele mai multe apar încă din faza de proiectare, vina fiind a firmelor care au câştigat licitaţiile pentru elaborarea acestor studii.

Din cele 12 proiecte depuse la POR, şapte sunt de modernizare a drumurilor judeţene, două din domeniul sănătăţii, două în domeniul social şi unul în domeniul cultural. Trei au fost returnate perntru completări, iar două au fost deja redepuse. Unul singur a rămas, dar şi acesta va fi redepus în viitorul apropiat. Doar două proiecte, din cele 12 sunt încheiate contracte de finanţare, iar restul de nouă sunt în diferite stadii de aveluare.

Consiliul Judeţean a constatat că cele mai multe neajunsuri în elaborarea proiectelor apar încă de la proiectare, adică din faza de realizare a studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice. Pentru ca pe viitor să fie ocolite astfel de întârzieri, CJ a elaborat un caiet cu 60 de observaţii după care se ghidează acum, înainte de a face orice recepţie. Astfel, obligă proiectanţii care au câştigat licitaţiile să îndrepte neregulile din timp.

În viitor, este posibil să angajeze şi experţi externi, întrucât există detalii tehnice care nu pot fi verificate de angajaţii consiliului. Un alt plan al preşedintelui Martin Bottesch este de a încheia contractele cu firmele de proiectare cu o clauză în plus, şi anume ultima plată să fie efectuată după ce proiectele depuse spre finanţare au trecut de etapa de verificare tehnică.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav