1217 locuri la facultatile sibiene in sesiunea din toamna E-mail
1217 locuri facultati Peste 1200 de locuri, rămase neocupate după prima sesiune de înscrieri, sunt scoase la concurs de reprezentanţii Universităţii „Lucian Blaga”, pentru sesiunea din septembrie. Oferta cea mai bogată vine din partea Facultăţii de Ştiinţe, unde tinerii care doresc să se înscrie au la dispoziţie peste 300 de locuri.

Cei care nu au reuşit să se înscrie în vară, o pot face în luna septembrie când începe, oficial, admiterea din toamnă, la facultăţile din Sibiu. Numărul total al locurilor rămase neocupate este de 1217, dintre care doar 28 dintre ele sunt la fără taxă. La Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” nu a fost stabilit, încă, numărul de locuri rămase, în urma deciziei reprezentanţilor facultăţii de a prelungi perioada de confirmare până la 1 septembrie.

Facultatea de Ştiinţe

Pentru admiterea din toamnă, facultatea scoate la concurs 316 locuri rămase neocupate. Dintre acestea, 306 sunt locuri cu taxă şi 10 fără taxă, la specializarea Fizică.

Astfel, din totalul de locuri, 48 sunt la Matematică, 71 la Informatică, 25 de locuri cu taxă la Fizică, 39 la Ştiinţa mediului, 22 la Biologie, 11 la Psihologie, 51 la Sociologie, 18 la Asistenţă socială şi 21 la Educaţie Fizică şi Sport.

Înscrierile vor avea loc între 7 şi 14 septembrie şi 7 şi 11 septembrie la Educaţie fizică şi sport (EFS). În 14 şi 15 septembrie se vor susţine probele la Educaţie fizică şi sport, iar în 16 septembrie vor putea fi depuse contestaţiile pentru EFS. Rezultatele finale vor fi afişate în 21 septembrie.

Taxa de şcolarizare depinde de specializare şi poate varia de la 1.600 la 2.000 de lei, iar taxa de înscriere este de 100 de lei.

Facultate de Litere

Facultatea de Litere şi Arte oferă 202 locuri. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii universităţii sibiene, pentru specializarea Limba şi literatura engleză plus o limbă şi literatură străină (germană, franceză) sau Limba şi literatura română, există 20 locuri cu taxă, pentru Limba şi literatura română plus o limbă şi literatură străină (engleză, germană, franceză) sunt 74 locuri cu taxă, iar pentru Limba şi literatura germană plus o limbă şi literatură străină (engleză, franceză) sau Limba şi literatura română există şase locuri cu taxă. De asemenea, alte 14 locuri cu taxă sunt disponibile pentru specializarea Limba şi literatura franceză plus o limbă şi literatură străină (engleză, germană) sau Limba şi literatura română.

În ceea ce priveşeste domeniul Limbi Moderne Aplicate, pentru specializarea Limba engleză–Limba franceză sau Limba germană, facultatea scoate la concurs 13 locuri cu taxă. Pentru Limba germană–Limba engleză sau Limba franceză, 20 de locuri cu taxă, iar pentru Limba franceză–Limba germană sau Limba engleză, există 22 de locuri cu taxă.

În domeniul Ştiinţelor comunicării, specializarea Biblioteconomie şi Ştiinţa informării, tinerii au la dispoziţie 17 locuri cu taxă.

Pentru admitere, în proporţie de 75 la sută, contează mediile din anii de liceu, la disciplinele pentru care candidatul optează sau certificatele de competenţă lingvistică recunoscute.

Taxa de şcolarizare este de 1.800 de lei pe an, iar perioada de înscrieri este 1-19 septembrie.

Facultatea de Teologie

Viitorii teologi au la dispoziţie 150 de locuri cu taxă, corespunzătoare pentru trei specializări. Astfel, pentru specializarea Teologie pastorală, există 100 de locuri, iar cei care doresc să se înscrie vor fi supuşi unui test psihologic eliminatoriu şi unei examinări a aptitudinilor muzicale, doar pentru această specializare.

Pentru Teologie didactică, facultatea scoate la concurs 25 de locuri, iar pentru specializarea Teologie Asistenţă socială, există alte 25 de locuri. Pentru admitere va conta 50 la sută media de la examenul de bacalaureat, 25 la sută media anilor de liceu şi alte 25 de procente proba de cunoştinţe religioase.

Taxa de şcolarizare este de 2.200 de lei pe an.

Perioada de înscrieri este 15-19 septembrie, concursul va avea loc în perioada 21-22 septembrie, iar rezultatele se vor afişa pe 23 septembrie.

Ştiinţe politice

Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (SPRISE) scoate la concurs, pentru admiterea din toamnă, 185 de locuri. Dintre acestea, 45 de locuri cu taxă la specializarea Ştiinţe Politice, 90 de locuri cu taxă la Relaţii Internaţionale şi studii europene şi alte 50 la Studii de securitate.

Perioada de înscrieri este 7-20 septembrie, iar confirmările se pot face până în 25 septembrie, când se va achita şi taxa de 25 de lei. Până în 29 septembrie, tinerii pot încheia contractul cu facultatea şi pot achita prima parte din taxă.

Taxa de şcolarizare este de 1.600 de lei pe an.

Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului

Conducerea instituţiei pune la dispoziţie 196 de locuri cu taxă, la şase specializări din cadrul facultăţii. Este vorba despre Ingineria produselor alimentare, unde există 14 locuri cu taxă, Controlul şi expertiza produselor alimentare, tot cu 14 locuri cu taxă, Biotehnologii pentru industria alimentară, cu 25 de locuri cu taxă, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, cu 20 de locuri cu taxă, Montanologie, cu 59 de locuri cu taxă şi Ingineria şi protecţia mediului în agricultură, cu 64 de locuri cu taxă.

Selecţia se va face în funcţie de media la bacalaureat (20 la sută) şi media mediilor de promovare a anilor de studii (80 la sută).

Perioada de înscriere va avea loc între 2 şi 7 septembrie. Confirmările se vor face între 7 şi 9 septembrie. Taxa de înscriere este de 70 de lei.

Facultatea de Jurnalistică

Alte 87 de locuri au rămas neocupate la Facultatea de Jurnalistică, dintre care 12 sunt la fără taxă. Astfel, sunt 20 de locuri cu taxă şi unul fără taxă la Jurnalism, 30 de locuri cu taxă şi unul fără taxă la Comunicare şi relaţii publice şi 25 de locuri cu taxă şi 10 fără taxă, la specializarea Filosofie.

Înscrierile vor avea loc în perioada 1-5 septembrie şi 7-11 septembrie, iar rezultatele vor fi afişate în 14 septembrie.

Taxa de şcolarizare pe an este de 2.100 de lei, cea de înscriere de 100 de lei. La admitere se va lua în considerare media la examenul ed baclaureat (50 la sută) şi media anilor de licei (50 la sută).

Facultatea de Istorie şi Patrimoniu

Facultatea de istorie pune la dispoziţia tinerilor absolvenţi de liceu 45 de locuri, dintre care 39 cu taxă şi şase fără taxă. Astfel, la specializarea Istorie sunt disponibile 16 locuri cu taxă şi şase fără taxă, la specializarea Conservare şi restaurare, 12 locuri cu taxă, iar la Design, 11 locuri cu taxă.

Înscrierile vor avea loc între 8 şi 12 septembrie, iar în 14 şi 15 septembrie vor avea loc examenele la specializările Conservare şi resturare şi Design. Taxa de şcolarizare variază în funcţie de specializare şi este între 1.700 şi 2.200 de lei. Taxa de înscriere este de 100 de lei.

Facultatea de Ştiinţe Economice

Sunt disponibile, pentru sesiunea din toamnă, 20 de locuri la taxă, dintre care 18 la specializarea Afaceri internaţionale şi câte unul la Marketing şi Economie generală.

Înscrierile voe avea loc între 7 şi 15 septembrie, iar taxa de înscriere este de 100 de lei.

Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu oferă, pentru sesiunea din toamnă, 16 locuri pentru specializarea Asistenţă dentară. Înscrierile vor avea loc în perioada 15-19 septembrie, iar taxa de înscriere este de 100 de lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav