15000 de someri si numai 268 de locuri de munca libere E-mail
15000 someri Potrivit ultimelor statistice ale AJOFM Sibiu au fost înregistraţi în evidenţe peste 15.000 de şomeri. Pentru aceştia agenţii economici din judeţ au disponibile doar 268 de locuri. De asemenea, reprezentanţii AJOFM fac apel la agenţii economici din judeţ să declare toate locurile de muncă disponibile în cel mult cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

În această perioadă, în evidenţa AJOFM Sibiu, sunt înregistrate doar 268 de locuri de muncă, puse la dispoziţie de 70 agenţi economici din judeţ. Astfel, în Sibiu sunt vacante 77 locuri, la Mediaş 139, la Avrig 9, Agnita 21, Dumbrăveni 8, iar la Cisnădie 14. Din totalul locurilor de muncă, doar 33 se adresează persoanelor cu studii superioare, în timp ce 235 sunt pentru persoane fără studii superioare.

Legea îi obligă să anunţe

Conform legii 76 pe 2002, ce se referă la sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, reactualizată la 1 ianuarie 2008, agenţii economici sunt obligaţi să comunice reprezentanţilor AJOFMS locurile de muncă neocupate. „Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora”, se arată în legea mai sus menţionată. Agenţii economici ce nu vor respecta termenele riscă să primească amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei. Locurile de muncă se pot face publice prin completarea unui formular tipizat ce se depune la sediul agenţiei de care aparţine societatea sau poate fi transmisă prin fax: 0269.210.882 sau e-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Sursa: infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav