19 autospeciale ale pompierilor sunt mai vechi de 15 ani E-mail
19 autospecialeDin cele 23 de autospeciale în stare de funcţionare de pe raza judeţului Sibiu, 19 au o vechime de peste 15 ani şi doar patru dintre ele sunt mai noi de cinci ani, a anunţat, recent, Cosmin Balc, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, unde a prezentat o analiză privind constituirea, dotarea şi încadrarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă existente la nivelul judeţului Sibiu.

În cele 64 de localităţi din judeţul Sibiu, consiliile locale au constituit 62 de servicii voluntare, excepţiile fiind municipiul Mediaş şi oraşul Miecurea Sibiului, unde există subunităţi de pompieri profesionişti şi ca urmare consiliul local nu are obligativitatea înfiinţării serviciului voluntar.Cele 62 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă au doar 18 autospeciale şi autopompe pentru stins incendii, restul de 44 de servicii voluntare funcţionând cu 161 motopompe pentru stins incendii.

Normele spun că trebuie să existe o autospecială la maxim 2.000 de gospodării sau locuinţe individuale, dar acest lucru se respectă doar la Dumbrăveni, Ocna-Sibiului, Sălişte, Tălmaciu, Cisnădie, în restul localităţilor fiind o autospecială la peste 5.000 de gospodării.Cosmin Balc a adăugat că pe parcursul anului 2009, în dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au intrat patru autospeciale prin accesarea de fonduri europene, la Ocna-Sibiului,Sălişte, Arpaşu de Jos, Turnu-Roşu şi alte 21 de motopompe pentru stins incendii au fost cumpărate.

Alte două consilii locale, Şeica Mică şi Slimnic, au primit pe parcursul anului 2009, prin donaţie, două autopompe pentru intervenţie, însă acestea nu au întocmit documentele necesare pentru schimbarea categoriei serviciului voluntar din categoria I în a III-a.

"Menţinerea autospecialelor în stare de operativitate se realizează cu eforturi deosebite din cauza lipsei pieselor de schimb, a echipamentelor speciale şi a fondurilor alocate pentru repararea, întreţinerea şi înscrierea acestora în circulaţie", a spus şeful ISU.Responsabilii Inspectoratului au constatat că la nivelul tuturor localităţilor voluntarii şi în special şefii serviciilor voluntare sunt folosiţi şi pentru alte activităţi desfăşurate la nivelul primăriilor.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav