20 de ani de film documentar romanesc la Sibiu E-mail
Astra film Festivalul Internaţional de Film Documentar ASTRA Film Festival Sibiu 2009 organizează programul special „20 de ani de film documentar românesc”, ocazie cu care va fi lansat primul volum dedicat istoriei postdecembriste a filmului documentar românesc. Într-o prima încercare naţională de a strânge rândurile realizatorilor de film documentar din România, apariţia editorială cuprinde date despre filmele proiectate în cadrul ASTRA Film Fest, cât şi celelalte documentare produse în România, în ultimii 20 de ani şi nu numai, alături de interviuri, articole şi recenzii de film documentar.

"Filmul documentar reflectă realitatea româneasca într-un mod cu totul diferit faţă de ceea ce vedem la televiziuni. Au mai mult timp să intre în detalii, să contureze un fenomen, o problemă socială, devenind documentele, mărturiile unei perioade ale istoriei recente. Pe de altă parte, filmele documentare ca produs cultural au o altă circulatie, trec graniţele ţării, spun poveştile, realităţile din cotidianul unei ţări într-un mod foarte direct”, declară Dumitru Budrala, directorul festivalului.

Apariţia editorială, programată pentru joi, 29 octombrie, în cadrul Festivalului, va fi susţtinută de o masă rotundă dedicată filmului documentar românesc. La discuţii sunt invitaţi, pe lângă realizatori de film documentar, directori de festivaluri de profil, promotori ai documentarului, şi doctoranzi, masteranzi şi cercetători din România şi din străinatate. Volumul dedicat istoriei filmului documentar va fi distribuit în librării, parţial va fi pus la dispoziţia publicului larg şi pe site-ul www.astrafilm.ro.

Ediţia jubiliară a Astra Film Festival 2009 se va desfăşura la Sibiu, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav