2008 anul cu cele mai multe accidente de munca in constructii E-mail
2008 anul cu cele mai accidente Anul 2008 este pe primul loc, în ceea ce priveşte numărul de accidente de muncă, ce au avut loc în domeniul construcţiilor, într-o statistică ce include cifre din ultimii trei ani. Cifrele au fost prezentate la întâlnirea dintre reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) şi angajatorii din construcţii de marţi, 23 iunie.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ITMS, numărul total de accidente de muncă înregistrate în perioada 2006-2008, în domeniul construcţiilor, este de 48. Cele mai multe dintre acestea, 21, au fost semnalate ITM-ului în 2008. Conform aceleiaşi surse, în 2006 au fost înregistrate 17 cazuri de accidente la locul de muncă, iar în 2007, 10. Din totalul de accidente pe cei trei ani, cinci dintre ele au fost mortale şi 43 de incapacitate temporară.
2008 a fost şi anul cu cele mai multe accidente mortale. Dacă în 2006 au fost înregistrate două astfel de accidente, iar în 2007 niciunul, anul trecut au fost anchetate, de inspectorii ITMS, trei accidente mortale.

Principalele cauze care au dus la producerea accidentelor au fost căderile de la înălţime, efectuarea necorespunzătoare de comenzi manevre, neutilizarea echipamentului individual de protecţie, surparea de maluri, intervenţiile la echipamentele tehnice în timpul funcţionării acestora şi accidentele de circulaţie pe drumurile publice.

De altfel, în peste 500 de cazuri, inspectorii ITMS au dispus sistarea activităţii pentru nerespectarea, în principal, a prevederilor legii privind securitatea şi sănătatea în muncă. Cele mai multe deficienţe constatate în domeniul construcţiilor, în cei trei ani, au fost lipsa evaluării riscurilor, instruirea necorespunzătoare a angajaţilor, neasigurarea supravegherii medicale a stării de sănătate a lucrătorilor sau neutilizarea echipamentului individual de protecţie din dotare.

De la începutul lu 2009 şi până în prezent, în domeniul construcţiilor, au fost efectuate 148 de controale, fiind dispuse 714 de măsuri. Au fost aplicate 134 de sancţiuni, din care 103 avertismente şi 31 de amenzi în valoare de 66.900 lei. De asemenea, au fost depistate 25 de persoane ce desfăşurau activitate la 14 angajatori fără a avea contracte individuale de muncă, aplicându-se amenzi în valoare totală de 37.500 lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav