27 de strazi vor fi reparate cu bani de la BERD E-mail
27 strazi Consiliul Local votează joi aprobarea contractului pentru împrumutul BERD de 11,5 milioane euro, anul trecut, consilierii au aprobat acordul de prefinanţare, cu aceşti bani se vor repara 27 de străzi şi se va construi un pod pe strada Neculce, creditul este pe 10 ani, cu trei ani de graţie, Sibiul are credite de 25 milioane euro şi 100,5 milioane lei.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu va vota, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea împrumutului de 11,5 milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru reabilitarea a 27 de străzi şi construcţia unui pod nou pe strada Neculce. Sibiul aşteaptă aceşti bani în lunile următoare, iar teoretic, odată ce vor veni, vor începe lucrările, pentru care deja sunt aprobate proiectele prin hotărâri de Consiliu Local.

10 milioane de euro din împrumut vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea reţelelor de utilităţi, a infrastructurii rutiere şi pietonale pe străzile Viitorului, Prejbei, Ion Luca Caragiale, Anghel Saligny, Brazilor, Cloşca, Marius Sturdza, Martin Hochmeister, Luarea Bastiliei, Privighetorii, Horia, Ion Sion, Gheorghe Doja, Popovici Bănăţeanu, Anina, Muncii, Gheorghe Şoima, Gheorghe Asachi, Grâului, Cimitirului, Dobrogei, Smârdan, Niţă Octavian, Agricultorilor, Mălinului, Vasile Pârvan, W.A. Mozart, în vreme ce podul de pe Neculce va costa 1,5 milioane de euro.

Împrumutul pentru proiectul denumit "România-Sibiu Proiect Transport Urban - faza II" va avea o durată de 10 ani, cu trei ani de graţie, iar contractul va fi semnat de primarul Klaus Iohannis.

Alte cinci credite La ora actuală, Primăria Sibiu a contractat cinci credite în valoare totală de 25 milioane de euro şi 100,5 milioane de lei. Primul credit a fost luat de la BERD în 2005, în valoare de 15 milioane de euro pentru reabilitări de străzi, pieţe şi pentru noul sistem de iluminat din centrul istoric. Primăria a început să ramburseze acest credit în 2008 şi va încheia în 2017. Cel de-al doilea împrumut, în valoare de 10 milioane de euro, este tot de la BERD, a fost contractat în 2006, pentru lucrări la străzi, şi va fi rambursat până în 2019. Tot în 2006, Primăria a mai luat un împrumut de 10,5 milioane de lei, de la BRD, pentru construcţia de locuinţe, credit pe care îl va rambursa până în 2021. În 2007, a urmat creditul de 70 milioane de lei de la Dexia Kommunal Credit pentru modernizarea Aeroportului, este în perioada de graţie până în 2012 şi trebuie rambursat până în 2032. Un alt credit este tot pentru Aeroport, a fost contractat în 2008 pentru 20 milioane de euro, tot de la Dexia Kommunal Credit, se află în perioada de graţie până în 2013 şi va fi rambursat până în 2033.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav