40 de ani de festival la Jina E-mail
festival jina În câteva zile, CSU Sibiu începe perioada de pregătire pentru următorul sezon competiţional.

În linii mari, lotul e format. Trei jucători mai trebuie să ajungă la Sibiu, un conducător de joc şi doi pivoţi.

Deocamdată, echipa universitară a semnat contracte cu toţi jucătorii români ce vor evolua în sezonul viitor, iar dintre străini, Earl Brown a semnat un nou contract pentru următorii doi ani iar la Sibiu îl vom revedea pe Michael Harrison. Extrema americană are contract pentru următorul sezon competiţional. „Harrison dorea să revină la Sibiu şi sezonul trecut, însă a avut nişte probleme pe care nu mi le pot explica cu viza. A jucat în Istrael, apoi în Noua Zeelandă. El este un jucător foarte bun şi un caracter excepţional”, spune Mircea Vulc, directorul tehnic al echipei. În rest, Calotă a semnat pe trei ani, Crăciun pe trei, Ban şi Haiduc pe câte un an iar Dohi şi Tănase pe doi. Anul acesta va face pasul spre echipa mare şi Alibec, ce sezonul trecut a evoluat în echipa de juniori.

Banca tehnică a echipei este bătută în cuie pentru următoarele două sezoane. Lituanianul Audrius Prakuraitis va antrena studenţii sibieni după o parte din sezonul trecut petrecută la Mureş. „Mi-a plăcut foarte mult modul în care Audrius antrenează şi pregăteşte echipa. Ştie să ordoneze jucătorii foarte bine iar pe final au câştigat destul de multe meciuri la Mureş. Noi am avut o problemă cu finalurile de meci în ultimii trei ani iar acum sper că am rezolvat-o. El este genul de antrenor care nu doar spune că pune accent pe apărare ci chiar îl pune. Antrenează o apărare foarte, foarte agresivă”, mai spune Vulc.

Telenovela Brice Kabengele e departe să se fi încheiat. Româno-francezul ce a jucat în ultimul an la Asesoft Ploieşti era dat acum câteva săptămâni ca jucătorul lui CSU ca apoi să se zvonească faptul că ar fi semnat cu Timişoara. Kabengele e suspendat 6 luni pentru consum de canabis. „Brice nu a semnat cu nimeni. Eu chiar l-am sfătuit să nu semneze până nu se ştie ce se întâmplă cu suspendarea lui. Deocamdată el nu intră în calculele noastre, în primul rând din cauza suspendării şi apoi pentru că a cerut mai mulţi bani decât ne permitem noi să îi dăm. Dacă l-am luat, ar putea juca doar în Final 4-ul Cupei Europei Centrale, în cazul în care ne calificăm, adică în decembrie”, spune Mircea Vulc.

În opinia directorului tehnic al echipei, CSU ar avea nevoie de un buget de circa 500 de mii de euro pentru a ţinti sus, poate chiar la titlul de campion, bani care însă nu există. Iar din cauza banilor, o parte din jucătorii cu evoluţii bune în sezonul trecut nu au putut fi păstraţi la echipă. Boomer Herndon, de exemplu, a solicitat un salariu aproape dublu, din cauză că plănuieşte să se căsătorească. Recesiunea economică se vede şi la alte echipe din campionat în timp ce unele de la care nu te-ai aştepta au făcut investiţii masive. „Ploieştiul cred că anul acesta va renunţa la investiţiile masive cu care au spart piaţa în ultimii ani”, spune Vulc. „Clujul nu este foarte diferit faţă de ultimii ani.

Venirea lui Pesic nu va schimba cine ştie ce din faţa Clujului. Eu cred că jucătorii plecaţi de la Timişoara nu vor da acelaşi randament la noile lor echipe pentru că la Timişoara au jucat patru ani împreună, îşi ştiau perfect jocul unul altuia. Pe mine m-ar fi tentat Velickovic”, spune Vulc. Dacă despre Mediaş se ştia din start că va avea un buget consistent, prin care găzarii şi-au păstrat majoritatea jucătorilor din sezonul precedent, surprizele sunt Steaua şi CSM Bucureşti, care au investit serios şi au cumpărat jucători buni.

Deşi campionatul începe cu patru meciuri foarte tari, Cluj, Ploieşti şi două cu Mediaşul, CSU nu tremură ca varga. „Noi o să încercăm să ne pregătim în aşa fel încât să atingem un vârf de formă chiar în momentul acestor meciuri, după care scăderea va avea loc în momentul în care vom avea meciuri mai uşoare. O echipă are mai multe vârfuri de formă pe parcursul unui tur de campionat, sperăm ca al nostru să fie chiar la început”, mai spune Vulc. CSU se reuneşte pe 2 august, când vor începe antrenamentele.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav