4330 de elevi vor sa dea BAC~ul in acest an E-mail
4330 elevi vor sa dea bacul Din cei 4.330 de elevi înscrişi, 509 sunt din promoţii anterioare iar 3.821, din promoţia 2009 – 2010 * Este primul an în care liceeni vor da Bacalaureatul pe sistem nou. În 20 ianuarie, este programată o simulare a probei de evaluare a competenţelor digitale. Bacalaureatul de TIP nou începe pe 15 februarie, cu examenul oral la limba română.

4.330 de elevi s-au înscris la Sibiu pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Dintre aceştia, 509 sunt din promoţii anterioare iar 3.821, din promoţia 2009 - 2010. Primul "hop" pe care vor trebui să-l treacă elevii care dau Bacalaureatul pe sistem nou este simularea probei de evaluare a competenţelor digitale, care va avea loc pe 20 ianuarie. Proba va începe la ora 13:00, iar elevii vor avea la dispoziţie o oră şi jumătate pentru rezolvarea subiectelor. În primele 30 de minute, elevii vor avea acces la Internet, pentru a rezolva subiectele care necesită această facilitate. Centralizarea rezultatelor simulării trebuie să se facă până cel târziu pe 25 ianuarie.

BAC-ul începe pe 15 februarie

Bacalaureatul de tip nou debutează pe 15 februarie, din această dată şi până pe 17 februarie inclusiv urmând să se desfăşoare proba orală de limba şi literatura română. Între 17 şi 19 februarie este programat examenul oral la limba maternă iar între 19 şi 29 aprilie va avea loc proba de evaluare a competenţelor digitale. Între 31 mai şi 4 iunie elevii vor susţine examenul oral la limba străină, iar pe 11 iunie elevii claselor a XII - a vor încheia anul şcolar. Probele scrise încep pe 28 iunie, cu examenul la limba şi literatura română, urmând ca pe 29 iunie să aibă loc proba scrisă la limba şi literatura maternă. Pe 30 iunie elevii vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 2 iulie, proba scrisă la alegere a profilului şi a specializării. Pe 4 iulie se vor afişa rezultatele şi vor fi depuse contestaţiile, care se vor rezolva pe 6 şi 7 iulie. Rezultatele finale pentru prima sesiune de Bacalaureat din 2010 vor fi afişate pe 8 iulie.

A doua sesiune de BAC

Cei care nu s-au putut prezenta sau nu au luat note de trecere în cadrul primei sesiuni de Bacalaureat mai au o şansă în cea de-a doua etapă de examinare, pentru care se pot înscrie între 5 şi 9 iulie. Pe 23 şi 24 august va avea loc examenul oral la limba română şi cel oral la limba maternă, iar pe 24 şi 25 august examenul oral la limba străină. Proba de evaluare a competenţelor digitale va avea loc pe 26 şi 27 august, iar cea scrisă la limba română, pe 30 august. Pe 31 august este programată proba scrisă la limba maternă, iar pe 1 septembrie, proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 3 septembrie va avea locd proba scrisă la alegere a profilului şi specializării iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele şi se vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi rezolvate pe 7 şi 8 septembrie, urmând ca pe 9 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav