446 de cadre didactice afectate de masura reducerii personalului in Sibiu E-mail
446 cadre afectate Peste 400 de cadre didactice sibiene ar putea rămâne fără post în urma măsurii de reducere a personalului din învăţământ, luată de ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu. Sindicatele consideră decizia abuzivă şi nulă.

Un procent de 5 la sută din numărul total de cadre didactice, care predau în unităţile şcolare din judeţul Sibiu, mai exact 446, vor rămâne fără un loc de muncă, în urma măsurii adoptate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei (MECI), ce prevede reducerea cu aproximativ 20.000 de posturi didactice de predare. Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), măsura nu face decât să afecteze calitatea învăţământului românesc.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) contestă noua măsură, acuzând ministerul de încălcarea celor mai „elementare norme de dialog social, fără consultarea federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură”.
De asemenea, într-un comunicat emis în cursul zilei de marţi, reprezentanţii FSLI consideră măsura nulă. „Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că această notă este lovită de nulitate, fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale privind numărul de posturi din învăţământ finanţate de la bugetul de stat, dar şi a dispoziţiilor contractului colectiv de muncă la nivel de ramură. Solicităm ministrului educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, să dispună măsurile ce se impun pentru reintrarea în legalitate” a afirmat preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Măsura nu va afecta titularii

Ecaterina Andronescu declară, potrivit Mediafax, că măsura reducerii personalului din învăţământ nu va afecta titularii, ci cadrele didactice necalificate care, în sistem, sunt aproximativ 12.000. "Nu ne-am gândit niciodată să distrugem structurile existente, să dăm afară profesori titulari şi să destabilizăm clasele. Considerăm oportun ca acolo unde sunt clase cu doar 15 copii, să putem mări efectivul la 23 - 25 şi să scoatem din sistem cadrele didactice necalificate", a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav