4500 euro pensie de la stat in Sibiu E-mail
4500 euro pensie Potrivit Casei Judeţene de Pensii Sibiu, cea mai mare pensie de serviciu plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat în judeţul Sibiu este de 17.930 lei brut, echivalentul a aproximativ 4.500 euro. În schimb, cea mai mică pensie este pensia socială în cuantum de 350 de lei. Pensia medie la nivelul judeţului este de 767 lei.

Datele furnizate de CJP Sibiu sunt aferente lunii decembrie a anului 2009. Comparativ, în decembrie 2008, cea mai mică pensie în judeţ era de 142 lei, cea mai mare pensie era de 17.333 lei, iar pensia medie se situa la 715 lei. Directorul coordonator al CJP Sibiu, Elena Cernea, face câteva precizări referitoare la cifrele de mai sus: "În afara sistemului public de pensii, în România există şi alte sisteme de asigurări, neintegrate sistemului public, cum ar fi: sistemul de pensii al avocaţilor, sistemul de pensii militare, sistemul de pensii al unor culte.

Ca urmare, există posibilitatea ca o persoană să beneficieze de pensii din mai multe sisteme, corespunzător perioadelor prestate în acestea. De asemenea, aşa cum se cunoaşte, atât în sistemul public de pensii, cât şi în sistemul asistenţei sociale sau, spre exemplu, al protecţiei unor categorii de persoane, se achită de către instituţia noastră (de exemplu: indemnizaţii acordate veteranilor de război, văduvelor de veterani, persoanelor persecutate din motive etnice sau politice), sau de către alte instituţii ale statului, şi sume cu titlu de indemnizaţii sau ajutoare. În funcţie de dispoziţiile legale specifice, undele indemnizaţii sau ajutoare pot fi cumulate cu pensia din sistemul public.

În concluzie, sumele indicate mai sus au relevanţă doar din punct de vedere matematic, nefiind edificatoare în ceea ce priveşte nivelul de trai al persoanelor care le încasează, atâta vreme cât persoanele pot beneficia de pensia din alte sisteme de pensii".

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav