50 de milioane de euro ajung la fermierii sibieni E-mail
50 de milioane de euro ajung la fermieri 132 de proiecte au fost selectate, până acum, la nivelul judeţului Sibiu, pentru finanţarea cu fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea acestora este de peste 50 de milioane euro.

Pentru accesarea fondurilor europene prin PNDR au fost depuse, în judeţ, 236 proiecte, în valoare de peste 153 milioane euro. Dintre acestea au fost selectate pentru contractare 132 proiecte, în valoare de peste 50 milioane euro.

Proiectele s-au axat pe creşterea efectivelor de animale şi albine, dezvoltarea exploataţiilor pomicole şi legumicole, construcţia şi modernizarea fermelor, iniţierea şi modernizarea pensiunilor turistice şi agroturistice, construcţia şi modernizarea drumurilor, a reţelelor de apă/apa uzată, diferite activităţi sociale şi culturale.

Pentru mMăsura 112, ”Instalarea tinerilor fermieri”, au fost depuse 11 proiecte, din care au fost selectate cinci, pe activităţi de zootehnie şi horticultură.

La măsura 121, „Modernizarea exploataţiilor agricole”, au fost depuse 27 de proiecte. Numai nouă au fost selectate, dintre care patru privesc achiziţionarea de utilaje agricole, trei zootehnia şi două sunt pe horticultură.

Pentru măsura 123, „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole”, au fost depuse 32 de proiecte şi 21 au fost selectate, pe activităţi de panificaţie, achiziţia de mijloace de transport şi utilaje agricole, zootehnie şi apicultură.

La măsura 141 – „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă” – au fost 82 de proiecte, toate reuşind să fie selectate, acţiunile principale fiind pe apicultură, în proporţie de 60 la sută.

La măsura 313 – „Încurajarea activităţilor turistice” – cele opt proiecte alese, din 11 depuse, sunt pentru construcţii sau modernizări de pensiuni turistice şi agroturistice.

Pentru măsura 322 – „Renovarea şi dezvoltarea satelor” - au fost depuse 72 de proiecte. Numai şase au fost selectate. Acestea sunt proiecte integrate de construcţii sau modernizare a infrastructurii de drumuri publice sau reţelelor de apă/apă uzată.

La nivel naţional, până acum, au fost depuse peste 15.000 proiecte, în valoare de peste nouă miliarde euro. Au fost selectate peste 9.000 proiecte, de peste 1,5 miliarde euro.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2009-2013 pot fi accesate fonduri europene nerambursabile pentru investiţii private şi publice, destinate dezvoltării satelor. Fondurile nerambursabile la nivel naţional sunt de aproximativ zece miliarde de euro, opt miliarde euro fiind alocaţi de Uniunea Europeană, restul de la bugetul naţional.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav