505 ani de la moartea lui Stefan cel Mare comemorati la Cercul Militar E-mail
505 ani La Cercul Militar din Sibiu a fost prezentată, de curând, o colecţie documentară cu tema „Comoara Sfântului voievod Ştefan Cel Mare din ţară şi din Basarabia” prilejuită de împlinirea a 505 ani de la moartea la 1504, a voievodului Moldovei, Ştefan Cel Mare şi Sfânt şi 512 ani de la marea biruinţă de la Codrii Cosminului, în 1497.

Colecţia foto-documentară a fost prezentată de cpt. (r) Viorel Popescu, membru al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „H. Coandă” şi al asociaţiei culturale „Pro-Basarabia şi Bucovina” filiala „C. Stere”, al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, al Despărţământului Moldova-Iaşi al Asociaţiunii ASTRA, filiala M. Kogălniceanu din Iaşi.

Expoziţia foto-documentară, în premieră pe ţară, însumează peste 250 de cărţi, reviste, pliante, icoane, iconiţe, insigne, plachete, albume, ilustrate, hărţi, timbre, etc. de la Suceviţa, Putna, Iaşi, Piatra Neamţ, Hârlău, Vaslui, Botoşani, Dobrovăţ, Războieni, Chişinău şi alte localităţi cu ctitorii ştefaniene din spaţiul Moldovei şi din Republica Moldova. În cadrul expoziţiei şi prezentării acesteia un loc aparte l-a ocupat prezentarea în imagini foto şi in texte de epocă genealogia şi domnia dinastiei Muşatinilor.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav