55 de ceferisti disponibilizati ~ urmeaza restul pana la 600 E-mail
disponibilizari cfr Aproximativ 600 de angajaţi de la CFR Marfă, regionala Braşov, vor fi disponibilizaţi, până la sfârşitul lunii martie, mai mult de jumătate dintre aceştia rămânând fără loc de muncă începând de luni.

Potrivit liderului de sindicat ramura Tracţiune, Gigi Bobolicu, citat de Mediafax, la CFR Marfă au fost disponibilizate 55 de persoane de la Ciceu şi de la Sibiu, iar din celelalte judeţe din regională au plecat 17 muncitori din personalul TESA.

Cei mai mulţi disponibilizaţi sunt de la Mişcare Comercială, de unde au fost trimişi în şomaj 451 de angajaţi, peste 300 dintre aceştia fiind disponibilizaţi începând de luni, spune liderului sindical de la Mişcare Comercială din CFR Marfă Braşov, Vasile Lupaşcu. "Pe Regionala CFR Braşov (care include judeţele Braşov, Mureş, Sibiu, Harghita, Covasna şi Alba) vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul lunii martie 451 de angajaţi, majoritatea, aproximativ 350, plecând de astăzi (n.r. - luni)", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Lupaşcu.

Conform sursei citate, ceilalţi aproximativ 150 de angajaţi care vor fi concediaţi şi-au luat concediu, urmând să înceteze lucrul până la sfârşitul lunii.

Liderul sindical a precizat că o mare parte dintre angajaţii CFR vor depune acţiuni în instanţă pentru a-şi recâştiga locul de muncă, explicând că, odată cu încetarea sercviciului, disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii şi plăţi în funcţie de vechime. Acestea vor fi plătite lunar de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"Cei care pleacă astăzi vor primi pe card cele două salarii compensatorii până în 14-15 martie, iar ceilalalţi până în 29 martie. Celelalte plăţi vor fi plătite tot lunar", a spus Lupaşcu.

De asemenea, potrivit liderului de sindicat Radu Păstrăvan, de la ramura Vagoane din CFR Marfă vor pleca 104 persoane, până la sfârşitul lunii.

Peste 10.300 de angajaţi de la CFR vor fi disponibilizaţi, din care 4.000 începând de luni, iar restul în aprilie, aceştia urmând să primească, la data încetării contractului de muncă, două salarii medii nete pe economie, indemnizaţia de şomaj şi un venit de completare timp de 12-15 luni.

Sursa: Turnul sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav