6 gradinite din Sibiu in greva generala - scolile in greva japoneza E-mail
6 gradinite in greva Mai multe grădiniţe din municipiul Sibiu au declarat grevă generală joi, potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu, Teodor Fârţonea. În alte şcoli din Sibiu, profesorii au decis să facă grevă japoneză timp de două ore.

Peste 100 de educatori din mai multe grădiniţe din municipiul Sibiu au declarat joi, 28 octombrie, grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului. Astfel, au stat acasă copiii de la Grădiniţele numărul 18, 22, 26, 29, 42 şi 43, unde toate cadrele didactice au fost în grevă generală.

Protestelor educatorilor s-au alăturat şi profesorii din şcolile sibiene. Vor declara, de asemenea, joi, grevă pentru două ore, cei de la Grupul Şcolar Agricol "Timotei Cipariu" din Dumbrăveni, între 11 şi 13. "Aproximativ 24 de profesori, afiliaţi FSLI, vor fi în grevă japoneză timp de două ore. Elevii vor intra la cursuri", au declarat reprezentanţi ai unităţii de învăţământ.

De asemenea, vor face grevă japoneză timp de două ore, vineri, 29 octombrie, profesorii de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi Liceul Teoretic "G.Gundisch", din Cisnădie, între orele 11.30 şi 13.30.

UPDATE 1: Grevă de solidaritate şi la Şcoala nr.6

O parte din profesorii care predau la Şcoala nr. 6 din Sibiu sunt şi ei solidari cu profesorii şi educatorii din alte unităţi de învăţământ. Potrivit reprezentanţilor şcolii, o parte din profesori au ales să desfăşoare alte activităţi în intervalul orar 11.30 şi 13.30, iar copiii au fost supravegheaţi. "Noi respectăm opţiunile profesorilor. O parte din ei au ales să rămână la cursuri, alţi au ales să desfăşoare activităţi în afara cursurilor. Spre exemplu, şedinţe metodice. Dar copiii nu au rămas nesupravegheaţi", a declarat directorul adjunct al Şcolii Generale nr. 6 Sibiu, Renet Marin.

UPDATE 2: Grevă generală şi în judeţ

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu (SIPS), Teodor Fârţonea, greva generală a fost anunţată şi la şcolile din localităţile Copşa Mică, Ocna Sibiului şi Cisnădie.

Cadrele didactice nu sunt de acord cu măsurile de austeritate ale Guvernului„ dar nici cu prevederile noii legi a educaţiei. „Este o lege care forţează foarte muilt şi care va aduce schimbări. Ne-am săturat şi noi şi copiii de schimbările privind susţinerea examenelor. Elevii ajung ca doar în clasa a XII-a să ştie cum vor susţine examenul de bacalaureat. E o nebunie. Aprobarea legii va avea multe efecte, pentru

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav