6 milioane de euro pentru drumul principal din Agnita E-mail
6 milioane de euro La Agnita se va semna, marţi, contractul de finanţare nerambursabilă pentru cea mai importantă investiţie din localitate, din ultimii 20 de ani. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea arterei principale a oraşului.

Marţi, de la ora 10, la primărie, va fi semnat contractul de finanţare, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, pentru reabilitarea străzilor Mihai Viteazu (de la intrarea în oraş), 1 Decembrie, Republicii şi Avram Iancu (până la ieşirea din oraş) şi reabilitarea reţelelor de apă-canal aflate sub corpul drumului. Cele 6 milioane de euro reprezintă întreg bugetul Agnitei pe patru ani. Durata proiectului este de 25 de luni, de la semnarea contractului de finanţare.

Proiectul Agnitei a fost cel de-al şaptelea depus în regiunea Centru şi al doilea proiect câştigat, din judeţ. Totodată, Agnita este cel de al treilea oraş din ţară care îşi reabilitează drumurile prin Programul Operaţional Regional, însă cu cel mai mare buget. Va fi refăcută întreaga structură a arterei principale, astfel încât aceasta să poată suporta creşterea traficului şi creşterea greutăţii vehiculelor, odată cu finalizarea lucrărilor la cele două autostrăzi care traversează judeţul. De asemenea, de la un capăt la celălalt al oraşului vor fi trotuare moderne, prevăzute cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe ambele părţi ale drumului, în apropierea trotuarelor, vor fi realizate piste pentru biciclişti. Numărul de locuri de parcare amenajate şi marcate va fi dublat, iar staţiile de autobuz vor fi ele refăcute şi amenajate.

Drumul judeţean DJ 106 şi artera principală a oraşului Agnita, ambele modernizate cu fonduri europene, vor constitui cea mai scurtă legătura între Coridorul IV Pan European (frontiera Nădlac – Arad – Deva – Sibiu – Ploieşti - Bucureşti) şi Autostrada Transilvania (frontiera Borş - Cluj Napoca - Tg. Mureş – Braşov - Ploieşti).

Iniţiatorii proiectului cred că beneficiile se vor extinde pe toată Valea Hârtibaciului.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav