7 facultati din cadrul ULBS organizeaza admitere, pentru 2010-2011 E-mail
admitere pentru 7 facultati În majoritatea cazurilor, examenul de admitere se va susţine în a doua jumătate a lunii iulie, potrivit reprezentanţilor Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Admiterea va fi susţinută doar de absolvenţii care optează pentru o specializare care necesită abilităţi speciale în practicarea meseriilor.

La Facultatea de Medicină „Victor Papilian”, examenul de admitere se va organiza pentru specializările Medicină Generală şi Medicină Dentară, iar nota obţinută va avea o pondere de 100 la sută în media finală de admitere. Proba constă în test grilă din materia de biologie (clasa a XI-a) sau chimie organică (clasa a X-a şi a XI-a) la alegere. Examenul va fi susţinut în data de 19 iulie,de la 16.

Admitere şi la Facultatea de Teologie

La cele două specializări din cadrul Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna”, examenele vor consta în două probe eliminatorii (testare psihologică şi examinare aptitudini muzicale) şi o probă de cunoştinţe religioase pentru specializarea de teologie ortodoxă pastorală. Pentru specializarea de teologie socială, eliminatorie va fi doar testarea psihologică, proba de cunoştinţe religioase luându-se în calcul pentru media finală. Aceasta se va stabili pe baza mediei de la bacalaureat (50 la sută), mediei anilor de liceu (25 la sută) şi notei obţinute la proba de cunoştinţe religioase (25 la sută).

Examen pentru Design

Candidaţii care doresc să urmeze specializarea de „Design” sau de „Conservare–Restaurare” din cadrul Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu „Nicolae Lupu”, vor trebui să demonstreze că au aptitudini artistice.

Candidaţii vor susţine, în data de 21 iulie, primul test vocaţional, constând pentru specializarea de conservare-restaurare, într-un desen în cărbune sau creion, după natură statică, iar pentru cei înscrişi la specializarea de design vestimentar, în realizarea a 10 crochiuri în cărbune sau creion.

În data de 22 iulie, candidaţii pentru ambele specializări îşi vor prezenta, în cadrul unui interviu, mapa cu maximum 20 de lucrări personale.

Media finală de admitere se calculează între nota obţinută la testul vocaţional (40 la sută), nota obţinută la interviu (40 la sută) şi media examenului de bacalaureat (20 la sută).

Examen şi la Actorie

Pentru admitere la specializarea „Artele spectacolului” (Actorie), din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte, candidaţii vor trebui să susţină două probe de aptitudini. Prima etapă, va consta în recitarea unei poezii, balade, fabule şi în prezentarea a 1-2 povestiri şi a două monoloage din repertoriul propriu, la alegere. Proba va fi susţinută în data de 17 iulie, după trecerea probei medicale eliminatorii, desfăşurată în aceeaşi zi.

Cea de-a doua probă, din 18 iulie, va consta în prezentarea unor poezii, a unei povestiri şi a unui monolog din repertoriul candidatului, la alegerea comisiei de concurs. Pentru aceasta, candidaţii trebuie să depună la Comisia de concurs un dosar care să cuprindă mai multe poezii, povestiri şi monoloage. Media de admitere se va calcula pe baza celei de-a doua probe de aptitudini (80 la sută) şi a mediei de bacalaureat (20 la sută).

Admitere pentru Poliţie comunitară

Absolvenţii care optează pentru specializarea „Poliţie comunitară”, din cadrul Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” vor susţine şi ei examen de admitere. Candidaţii vor trebui să treacă, în primul rând, de examinările medicală şi psihologică, urmând să susţină proba sportivă. Toate cele trei probe sunt eliminatorii, iar media de admitere se calculează pe baza mediei de bacalaureat (50 la sută) şi mediei aritmetice dintre mediile obţinute la disciplinele „Limba şi literatura română” şi „Istorie” în anii de liceu (50 la sută).

Aptitudini pentru sport

Şi la specializările sportive din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, selecţia candidaţilor se va face pe bază de examen. Admiterea va consta într-o probă de capacitate motrică (alergare de viteză 50 m, săritură în lungime de pe loc, aruncarea mingii de oină de pe loc), o probă de joc sportiv (la alegere baschet, volei, handbal, fotbal) şi o probă de măiestrie sportivă (la alegere: atletism, gimnastică sportivă, înot, karate, judo, culturism, volei, baschet, handbal, fotbal, tenis de câmp, tenis de masă). Media finală va lua în considerare în proporţie de 20 la sută media de la bacalaureat şi 80 la sută media obţinută la proba practică.

Examen pentru Pedagogia învăţământului pimar

Candidaţii înscrişi la nou înfiinţata specializare de „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” vor fi selectaţi şi ei pe baza unei probe eliminatorii de aptitudini. Examinarea constă într-o probă de aptitudini (intonarea a 1-2 cântece, la alegerea candidatului, reproducerea de fragmente ritmicomelodice, execuţia unui desen, scrierea de mână, cu cerneală, cu toc obişnuit sau stilou, a alfabetului limbii române, precum şi copierea unui text stabilit de comisie, execuţia unor exerciţii fizice generale, la cererea examinatorului). De asemenea, candidatul va particpa la un interviu (recitarea a 2-3 strofe dintr-o poezie, participarea la o conversaţie cu comisia pe o temă dată de comisia de examinare).

Media finală de admitere se va calcula ca medie aritmetică între media obţinută în fiecare an de liceu alături de media de bacalaureat. Înscrierile se fac la Sediul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Calea Dumbrăvii, nr. 34, programul de licenţă desfăşurându-se sub egida Facultăţii de Ştiinţe a ULBS.

Admitere şi la Departamentul de Teologie Protestantă

Persoanele interesate să urmeze o specializare de teologie protestantă trebuie şi ei să susţină un examen de admitere în cadrul Departamentului de Teologie Protestantă. Examenul va consta în probă din Vechiul Testament, probă orală din Noul Testament şi Micul Catheism de Martin Luther şi o probă de aptitudini muzicale constând în interpretarea a 20 de cântece (la alegere) din cartea de cântări a Bisericii Evanghelice CA din România: melodie şi text. Totodată, candidaţii trebuie să facă dovada cunoştinţelor de limba germană prin Sprachdiplom sau test dat înaintea examenului.

Mai multe detalii legate de locurile disponibile în cadrul fiecărei specializări, amănunte despre tematica examenelor şi alte informaţii, pe site-ul ULBS: www.ulbsibiu.ro sau la secretariatul facultăţii vizate.

Lista facultăţilor:
1.Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna” înscrieri 10–17.07.2010 (examinări 19.07)
2.Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” înscrieri 12–28.07.2010 (examinări 31.07–06.08 2010 )
3.Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth” înscrieri 12–19.07.2010
4.Facultatea de Istorie şi Patrimoniu „Nicolae Lupu” 12–20.07.2010 (examinări 21 şi 22 iulie)
5.Facultatea de Litere şi Arte înscrieri 12–19.07cu excepţia specializării Actorie 12–16.07.2010 (examinări 17,18.07)
6.Facultatea de Ştiinţe înscrieri 12 – 20.07.2010 (examinări 20,21.07 )
7.Facultatea de Medicină „Victor Papilian” 10–17.07.2010 (examinare în 19.07)
8.Facultatea de Jurnalistică înscrieri 12–17 şi 19–21.07.2010
9.Facultatea de Ştiinţe Economice – 19 – 24.07.2010
10.Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului – înscrieri 12-18.07.2010
11.Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene – înscrieri 12–30.07.2010
12.Departamentul de Teologie Protestantă 15 – 19.07.2010 (probă 20, 21 iulie)
13.Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic – înscrieri 12–20.07.2010 (examinare 21, 22 iulie)
14.Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Învăţământ cu Frecvenţă Redusă – înscrieri martie – sept. 2010


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav