70 de copii incondeiaza oua cu Junii Sibiului E-mail
70 de copii Centrul Judeţean „Cindrelul-Junii” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu au demarat proiectul educaţional „Folclorul sibian – pe înţelesul copiilor”.

Proiectul îşi propune să introducă şcolarii şi preşcolarii, cadrele didactice şi părinţii în lumea folclorului sibian cu tot ceea ce cuprinde el: tradiţii, obiceiuri, artă populară, meşteşuguri şi port tradiţional.

„Insuflându-le de mici copiilor noştri dragostea şi respectul pentru folclor, atât în unităţile de învăţământ, cât şi în familie, ne putem asigura că tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile următoare”, a declarat Silvia Macrea, director CJCPCT „Cindrelul-Junii”

Prima acţiune în cadrul acestui proiect are loc miercuri, 31 martie 2010, ora 9.30, la Cercul Militar şi este axată pe încondeierea / decorarea ouălor de Paşti. Vor fi prezenţi peste 70 de copii şcolari şi preşcolari din patru unităţi din Sibiu: Grădiniţa nr. 18, Grădiniţa nr. 29, Grădiniţa nr. 41 şi Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna”.

Proiectul educaţional „Folclorul sibian – pe înţelesul copiilor” va continua până în august 2011 şi va cuprinde activităţi axate pe: motive tradiţionale pe vase de lut, obiecte tradiţionale, dansuri populare din Mărginimea Sibiului, colinde etc.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav