70 de familii sarace din Blajel au primit ajutoare E-mail
70 de familii Banca de Alimente a ajuns, joi, în comuna Blăjel, unde 70 de familii defavorizate au primit pachete cu alimente de la Crucea Roşie Sibiu. Pachetele au fost mai mici, asta şi pentru că sibienii au donat mai puţin, de la începutul anului, în hypermarketurile Carrefour şi Real, unde se colectează alimentele.

„Am întâlnit multe cazuri deosebite, însă prioritare în acest proiect sunt cazurile în care familiile se află în situaţii deosebit de grave, aşa cum este şi situaţia unei familii cu trei copii din Blăjel, unde ambii soţi au handicap. Într-o situaţie disperată se află şi alte şapte familii pe care le-am întâlnit ieri (joi, n.r.), familii care trăiesc în bordeie, fără apă, curent, gaz sau alte facilităţi”, a declarat Cristina Bîzu, asistent social şi coordonator programe Crucea Roşie Sibiu.

Pentru această acţiune, voluntarii de la Crucea Roşie au pregătit pachete a câte 10 kilograme de alimente fiecare, pentru ca produsele să ajungă la cât mai mulţi beneficiari. Pachetele conţin alimente de bază precum ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi.

Acţiunea face parte din proiectul Banca de Alimente, implementat în Sibiu de Crucea Rosie, cu sprijinul hypermarket-urilor Carrefour şi Real. Banca de Alimente reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile prin donaţii şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Sibiu şi din judeţ.

De la începutul proiectului în Sibiu, Crucea Roşie a colectat aproximativ 3.800 de kilograme de alimente. În ultimele două luni, din ce în ce mai puţini sibieni au donat, colectându-se doar 800 de kilograme în această perioadă, în ambele puncte de colectare din Sibiu. Această cantitate este egală cu cea colectată în hypermarketul Carrefour în luna decembrie 2009.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav