701 elevi in abandon scolar la Sibiu E-mail
701 elevi in abandon Mai mult de 600 de tineri din judeţul Sibiu au renunţat, în anul şcolar care a trecut, să mai meargă a şcoală. Dintre aceştia, mai mult de jumătate provin din mediul urban, iar majoritatea celor care s-au „răzgândit” sunt din rândul elevilor de gimnaziu.

Datele deţinute de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Sibiu, la o săptămână după începerea noului an şcolar 2009-2010, arată că, în anul şcolar care s-a încheiat, 701 elevi, din toate ciclurile şcolare, au abandonat şcoala din varii motive. Dintre aceştia, 449 provin din mediul urban, iar restul de 252 provin de la unităţile şcolare din mediul rural.

Ciclul gimnazial, primul la abandonuri

Potrivit inspectoratului judeţului Sibiu, cele mai multe cazuri de abandon sunt în rândul elevilor din clasele V-VIII, unde au fost înregistrate 311 astfel de cazuri. Urmează ciclul primar, unde au fost înregistrate 213 abandonuri în rândul şcolarilor. Locul trei, în rândul numărului de elevi care au încetat să mai intre în şcolile din judeţ, odată cu începutul noului an şcolar, aparţine Şcolilor de Arte şi Meserii, clasele IX-X, unde au fost înregistrate 161 de cazuri de abandon şcolar. Lucrurile stau puţin mai bine în rândul elvilor de liceu, clasele IX-X, unde 16 elevi au rehunţat să se mai prezinte la ore.

Peste 400 de cazuri în mediul urban

Din totalul de 701 de abandonuri, în întreg judeţul Sibiu, statistica arată că cele mai multe cazuri provin din rândul elevilor care studiază în mediul urban. Astfel, au fost înregistrate 449 de cazuri de abandon în rândul şcolilor din oraşe şi 252 de cazuri, în rândul şcolilor din sate şi comune.

Cele mai multe abandonuri, în cazul mediului urban, au fost înregistrate, din nou, în rândul elevilor de gimnaziu, unde 248 de elevi au renunţat la şcoală. Alţi 158 de elevi au părăsit Şcolile de Arte şi Meserii şi 27 ciclul primar. În cazul elevilor de liceu, clasele IX-X obligatorii, abandonuri au fost înregistrate doar în rândul elevilor din mediul urban, unde 16 tineri au renunţat să mai meargă la şcoală.

În mediul rural, numărul abandonurilor a ajuns la 252, dintre care 158 la Şcolile de Arte şi Meserii, 63 în rândul elevilor de gimnaziu şi 186 în rândul celor din ciclul primar.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav