76 cazuri de abuz asupra copiilor E-mail
76 de cazuri de abuz 6 de copii au fost abuzaţi fizic sau sexual, în perioada 1 iulie 2008 - 31 iunie 2009. Alţi 35 au fost abandonaţi în spitale de către părinţi. Aceştia au fost preluaţi în sistemul de protecţie, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, fie în centre de plasamant, fie în grija asistenţilor maternali. Tot în această perioadă, direcţia a primit 430 de sesizări, cele mai multe la Telefonul Copilului sau în scris.

Într-un an, 35 de copii au fost părăsiţi de cei care ar fi trebuit să le poarte de grijă, în spitalele sibiene. DGASPC a reuşit să prevină alte 28 de cazuri de abandon. Au fost înregistrate şi 430 de de sesizări, fie la Telefonul Copilului, fie sesizări scrise şi autosesizări. 58 dintre cazuri au fost de abuz fizic, 18 de abuz sexual, 31 de abuz emoţional, 138 au fost cazuri de neglijenţă, 30 de violenţă domestică, 11 au tulburări comportamentale, 3 au fost cazuri medicale, 37 de exploatare prin muncă, 11 de abandon, 4 cazuri de sărăciei, un caz a fost de repatriere şi 15 priveau copii din alt judeţ.

23 de copii, victime ale violenţei, au fost internaţi în centre sau adăposturi pentru mamă şi copil. 13 au ajuns în grija asistenţilor maternali profesionişti, iar alţi 38 de copii au fost plasaţi în Centrul de Primire în regim de urgenţă Sibiu şi centre de plasament.

Adopţii

Dacă pentru unii copii viaţa este un calvar, alţii au primit o a doua şansă la fericire. DGASPC a încredinţat spre adopţie, în această perioadă, cinci copii, iar pentru alţi 12 a început procedura adopţiei interne. De asemenea, DGASPC a realizat 26 de informări unor familii care se gândesc să adopte.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav