84 de gospodarii din Racovita inundate E-mail
84 de gospodarii Ploile din weekend au afectat 84 de gospodării şi anexe din comuna Racoviţa. În plus, au fost distruse patru podeţe, iar alte patru au fost avariate. Şapte hectare de teren agricol au fost inundate, au fost colmatate 450 de fântâni şi s-au înecat 560 păsări de curte, conform bilanţului prezentat de prefectura Sibiu.

În satul Colun, comuna Arpaşu de Jos, au fost afectate 15 gospodării, iar pe cursurile pâraielor Cârţişoara şi Avrig au fost distruse mai multe podeţe. Turiştii care au vrut să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în aceste zone au întâmpinat greutăţi la întoarcere.

Prefectul Constantin Trihenea a participat, duminică, împreună cu primarul Stelian Istrate, la operaţiunea de decolmatare a pârâului Valea Caselor din comuna Turnu Roşu. “Intervenţia ISUJ şi a Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă a fost necesară şi urgentă datorită pericolului reprezentat de materialele aduse de viitura de sâmbătă, asupra podului pentru calea ferată din localitate”, a declarat prefectul Trihenea.

La rândul său, primarul Istrate consideră că „principalele cauze ale colmatării văii au fost pietrişul şi resturile de lemne depozitate incorect de cei care efectuează exploatările forestiere, în zonă”.

Conform datelor ministerului de interne, ploile au afectat şi opt gospodării din Porumbacu şi una din Apoldu de Sus.

Pe Transfăgărăşan au avut loc căderi de pietre de pe versanţi, între km 124 – 131, circulaţia autovehiculelor desfăşurându-se pe un singur sens.

30 de turiştii au rămas izolaţi la cabana Negoiu, aceştia fiind evacuaţi cu un elicopter. Alţi 15 turişti sunt blocaţi de trei zile la cabana Bărcaciu. Aceştia nu au solicitat, însă, intervenţia autorităţilor, conform comunicatului emis de prefectură.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav