888 elevi din clasele I-IV au ramas corigenti in semestrul I E-mail
888 elevi Peste 800 de elevi din ciclu primar au rămas corigenţi după primul semestru al anului şcolar 2009-2010, arată un raport al Inspectoratului Şcolar Sibiu (IŞS). Elevii de clasele I-IV sunt pe locul trei, pe judeţ, ca număr de corigenţi, după ciclul gimnazial şi clasele IX şi X de liceu.

Peste 5000 de elevi din judeţul Sibiu nu au media încheiată la una sau mai multe discipline, pe semestrul I al acestui an şcolar, scriu reprezentanţii IŞS într-un raport privind starea învăţământului sibian. Cei mai mulţi dintre ei sunt din rândul elevilor de clasele V-VIII, şi anume 2301. Situaţia nu este mai bună nici în rândul elevilor de clasele a IX-a şi a X-a, unde aproape 1000 de elevi au rămas corigenţi. Surprinzător, pe locul al treilea, în ceea ce priveşte numărul de corigenţi, sunt elevii ciclului primar din judeţ. 888 dintre ei nu au media încheiată la mai multe materii şi vor fi evaluaţi în toamna acestui an.

Brukenthal şi Lazăr, cele mai performante colegii

Raportul întocmit de reprezentanţii IŞS, face şi o analiză a celor mai performante unităţi de învăţământ, în aceeaşi perioadă a semestrului I. Dintre şcolile şi liceele judeţului se remarcă, potrivit raportului, şase unităţi de învăţământ cu o rată a perfomanţei de peste 95 la sută. Este vorba despre Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” din Agnita, Liceul Baptist Betania din Sibiu şi Liceul Teoretic „G. Gundisch”, din Cisnădie.

Cea mai scăzută valoare a indicelui de promovabilitate a fost înregistrată la învăţământul liceal seral (61,44 la sută), „confirmând caracterul neperformant al acestei forme de învăţământ”, scriu reprezentanţii inspectoratului şcolar. Totuşi, procente bune ale reuşitei şcolare la seral au înregistrat Grupul Şcolar Cisnădie, Automecanica Mediaş şi Independenţa Sibiu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav