96 euro costa metrul patrat din Vointa E-mail
96 euro costa metrul patrat Baza sportivă Voinţa va fi vândută către Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Meşteşugăreşti Sibiu, au hotărât joi, consilierii locali, cu doar două abţineri. Preţul de vânzare a fost stabilit ca fiind de 96 euro/mp plus TVA. În acest timp, Clubul Sportiv Voinţa, recent promovat în liga a treia, a primit gratuit stadionul municipal, cu o parte din anexele aferente.

Conform unei hotărâri aprobate de consiliul local, joi, clubul Voinţa, recent promovat, are dreptul de folosinţă gratuită a stadionului municipal, atât timp cât activează cel puţin în liga a III-a. Asociaţia sportivă are obligaţia să prezinte calendarul competiţional şi să achite cheltuielile legate de folosinţa stadionului. Atribuirea începe de la data de 1 august şi se va încheia la 31 iulie 2010.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali au revocat o hotărâre din 2005, pentru a putea vinde baza sportivă Voinţa către uniunea cooperativelor meşteşugăreşti, care oricum avea, alături de asociaţia Voinţa, dreptul de folosinţă veşnică şi fără plată.

Preţul stabilit de comisie este de 96 euro pe metru pătrat, plus TVA, terenul având peste 42.000mp. Ioan Luca, consilier din partea PD-L, a avut de obiectat, declarând că acesta este primul pas spre desfiinţarea bazei sportive. “Nu există nici o clauză care să spună că baza sportivă nu va fi desfiinţată. Iar preţul mi se pare clar subevaluat”, a declarat acesta în şedinţă consiliului, rugându-şi colegii să se gândească bine îninate de a vota şi de a distruge o nouă bază.
Secretarul primăriei Dorin Nistor a explicat, însă, că nu va fi dispusă schimbarea destinaţiei şi că oricum, nu se pune în discuţie desfiinţarea ci vânzarea terenului. În afară de cele două abţineri ale democrat liberalilor, consilierii au votat vânzarea terenului.

La finalul şedinţei, un cetăţean a avut de asemenea de obiectat asupra hotărârii. “Primăria are obligaţia să cuprindă în planurile urbanistice noi baze sportive, şi în nici un caz să le vândă. Este un atac la adresa sportului sibian. Cum va fi desecentralizarea sportului, când toate bazele sportive vor trece în patrimoniul primăriei, care le va înstrăina? Cerem sprijinul pentru a îmbunătăţi activitatea sportivă la nivelul municipiului”, a declarat sibianul.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav