A donat Muzeului din Medias o colectie inestimabila de fluturi E-mail
colectie fluturi Patrimoniul Muzeului Municipal Mediaş s-a îmbogăţit, în aceste zile, cu o colecţie impresionantă de fluturi, care numără peste o mie de exemplare entomologice. Este vorba despre o donaţie făcută prin testament de către un localnic, Oliveriu Szucs, pasionat de fluturi, care a decedat în 18 decembrie 2009, la vârsta de aproape 78 ani. Angela Păucean, muzeograf, ne-a declarat, vineri, că „această colecţie care ne-a parvenit printr-un legatar testamentar, a aparţinut unui desenator tehnic de la SC Automecanica SA Mediaş.

Este o colecţie inestimabilă, frumos rânduită în 49 de cutii, cu peste o mie de exemplare de fluturi, dar aflată pentru o perioadă în carantină. Toţi cei interesaţi vor putea vizita această nouă expoziţie probabil abia de anul viitor, întrucât calendarul evenimentelor pentru acest an a fost deja stabilit. Tot ceea ce pot spune e faptul că respectiva colecţie, o premieră prin anvergura donaţiei, este una foarte valoroasă, însă deocamdată nu poate fi stabilită valoarea de inventar. Cea deţinută în prezent de muzeul nostru a fost achiziţionată în anii '70, de la un colecţionar din Timişoara, pentru o sumă destul de importantă.”

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav