A inceput construirea bisericii de gheata de la Balea E-mail
biserica de gheata Luni a început construcţia singurei biserici de gheaţă din România, ridicată lângă hotelul de gheaţă, la peste 2.

000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, a declarat, pentru Agerpres, responsabilul de proiect, Leo Klingeiss. "Încercăm să terminăm biserica de gheaţă în cel mai scurt timp posibil. Azi (luni - n.r.) este prima zi în care ne-am apucat de construcţie. Nu credem că va fi gata de Bobotează, însă construcţia dorim să o sfinţim cu ajutorul preoţilor. Ca şi în anii precedenţi, în biserica de gheaţă se vor putea oficia slujbe de botez şi cununie", a precizat Leo Klingeiss. Ridicarea bisericii de gheaţă de la Bâlea a fost întârziată în acest an din cauza căldurii.


Practic, zidarii taie bucăţi de gheaţă din Lacul Bâlea, pe care le transportă cu ajutorul unor sănii. La final, construcţia de gheaţă va avea o înălţime de cinci metri şi o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi. Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va avea caracter ecumenic şi va fi deschisă gratuit tuturor vizitatorilor, indiferent de religie. La Bâlea Lac se poate ajunge cu maşina din DN1 până la Bâlea Cascadă, după care se urcă cu telecabina, şoseaua - Transfăgărăşanul - fiind închisă. La Bâlea Lac telecabina circulă în funcţie de starea vremii, existând riscul ca turiştii să nu poată coborî din cauza vântului puternic.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav