Abuzuri la Politia Comunitara E-mail
abuzuri politia comunitara In Politia Comunitara Sibiu se dau lupte grele. Nu pentru intrajutorarea comunitatii, ci pentru confirmarea puterii absolute. Directorul Gheorghe Adrian Aldea este acuzat de subalternii sai ca ar comite ilegalitati. Mai grav, Aldea nu este singurul aratat cu degetul, vizata fiind toata conducerea serviciului subordonat Primariei Sibiu.

Gheorghe Adrian Aldea, directorul Serviciului Public de Politie Comunitara al Municipiului Sibiu, este pus la zid chiar de subordonatii sai. Mai multi angajati, care au solicitat reporterului Monitorul de Sibiu sa le pastreze anonimatul, isi acuza seful de o serie de nedreptati. Acte ilicite par a fi comise, de fapt, la nivelul intregii institutii subordonate Primariei Sibiu, unde personalul aflat in functiile de conducere este acuzat de acte care contravin legii.

Acuzatii grave

Angajatii Politiei Comunitare din Sibiu nu ezita sa descrie prin cuvinte grele activitatea lui Gheorghe Aldea, pe care il acuza de abuz si nu numai. „In aceasta institutie, domnul director Aldea Gheorghe Adrian incalca toate regulile si nu tine cont de drepturile angajatilor, puterea lui fiind sustinuta de verisoara lui Viorica Bandescu, care este mana lui dreapta si a primarului. Aldea a fost numit in fruntea Politiei Comunitare prin amabilitatea doamnei Bandescu, nu prin capacitatea lui, el neavand nicio pregatire de acest gen, dar verisoara lui a avut grija sa-i puna o vorba buna primarului, desi nu era greu tinand cont ca primarul este puterea in acest oras.

Pregatirea domnului director Aldea lasa de dorit, nu avem ce invata de la el, nu este capabil de a intelege oamenii, nu asculta angajatii, nu-i primeste la birou pentru a discuta problemele de serviciu care apar, vorbeste urat cu aproape toti angajatii, nu raspunde la saluturi, folosindu­se chiar de norma de hrana pe care o meritam prin natura serviciului. Cand a aflat ca vrem sa infiintam sindicatul nostru sau sa ne aliniem la sindicatul politiei, Prolex, ne­a amenintat ca ne ia norma de hrana, ceea ce a si facut unora dintre colegi si ne-a obligat sa ne inscriem la sindicatul din Primarie sau la sindicatul de la Finante, de unde a fost adus Aldea", acuza grupul de angajati ai Politiei Comunitare din Sibiu.

Pe post de salahori

Angajatii isi mai invinuiesc seful si pentru faptul ca i-ar obliga, pe ei si pe colegii lor, sa participe la constructia de imobile, la renovarea sau la modernizarea si curatarea celor vechi. Totul, nicidecum in scop de serviciu, bineinteles. „Avem colegi care au gresit si mai gresesc, au venit bauti la serviciu, au lovit masinile institutiei, in obiective fac ce vor ei. Nu o sa vedeti asa ceva niciodata. Mai nou, unii dintre ei lucreaza numai de noapte in obiective unde pot sa se si odihneasca deoarece ziua au de lucru la sefii nostri, renovand apartamente, deoarece acestia isi construiesc case, au ei de lucru si profita de tot ce se mai poate", sustin subordonatii lui Aldea.

Nepotisme si favoruri

Sirul acuzelor se extinde si asupra altor reprezentanti ai conducerii. „Moldovan Aurel este un alt om de vaza, gresier, faiantar si altele si a fost prins sub influenta bauturilor alcoolice. Si el si-a spalat rusinea lucrand neconditionat incepand de la seful cel mai mare, pana si la un inspector Marin Nicolae, care acum este sef la Ordine Publica. Acest Marin, avand sotia director de productie la firma de confectii Gamma, a favorizat-o si pe ea achizitionand un lot de camasi pentru noi, angajatii, cu un pret dublu sau triplu comparativ cu cel de pe piata. Moldovan Aurel a adus si pe pretioasa lui sotie, mai putin pregatita, este guard, nu a reusít nici anul acesta sa ia diploma de bacalaureat", dezvaluie angajatii Politiei Comunitare.

Cine ia salarii de merit?

Mai mult, oamenii se plang ca duc o munca titanica zi de zi si ca nici macar nu sunt remunerati pe masura efortului solicitant pe care il depun, nu numai in folosul comunitatii, ci mai ales al sefului, de cele mai multe ori. „Acum modernizeaza apartamentul lui Ienciu, ca a finalizat lucrarile la Aldea, la Rosu, la Marin, poate si la altii, dar ne este suficient ce stim. Toti acesti angajati (am enumerat numai doi, mai sunt si altii), care iau salariu de merit 15% si aproape luna de luna prime, si nu orice prime, normal ca trebuie sa fie rasplatiti pentru munca depusa la sefi acasa. Nu-i intereseaza de colegii lor care stau in intersectii si isi castiga salariul pe merit si suporta jignirile oamenilor, amenintarile, stau in intersectii in ploaie, vant, ninsoare, canicula, fara apa, fara pauza de masa si fara dreptul de a merge la toaleta, drepturi care sunt stabilite de lege", se arata in scrisoarea de protest.

Obiective „strategice"

Subalternii lui Aldea il mai acuza pe acesta si de dorinta constanta de a epata, mai ales atunci cand se afla in vizorul autoritatilor orasului. „Suntem organizati pe unde trece primarul, in centru, in jurul Primariei, intersectiile din apropierea caselor lor, in locuri unde a mai rasarit o fantana arteziana, dar in niciun caz la scoli, spitale, unde intr-adevar este nevoie de noi. Tot timpul facem serviciul cate unul singur in locuri destul de periculoase. Nu este legal si nici omenesc sa faci patrula de unul singur, sa stai in intersectii. Si mentionam ca au facut doamne singure serviciul in zone destul de periculoase pe timp de noapte, iar barbatii executau serviciul ziua. Sefii nostri sunt iresponsabili", dezvaluie comunitarii nemultumiti.

Aldea nu comenteaza

In timp ce politistii comunitari isi acuza seful, acesta nu face altceva decat sa prelungeasca suspansul. Contactat telefonic, acesta nu a infirmat, dar nici nu a confirmat acuzele, rezumandu-se „sa paseze" responsabilitatea. „Va repet care este procedura: trebuie sa luati legatura cu Mirela (Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu - n.r.), sa ii trimiteti un e-mail cu intrebarile pe care le aveti si ea imi va transmite mie adresa respectiva, voi oferi raspunsul, iar dumneavoastra il veti primi, prin intermediul ei. Altceva in plus nu va pot spune, nu are rost sa insistati", a declarat Gheorghe Aldea, directorul Serviciului Public de Politie Comunitara al Municipiului Sibiu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav