Acasa continua sa fie acasa E-mail
proiect acasa Cei care beneficiază de acest proiect s–au mutat în mansarda clădirii de pe strada Dealului numărul 13, care aparţine Mitropoliei Ardealului.

Logomedica este fundaţia prin intermediul căreia se desfăşoară programul. Cei 12 tineri, care au părăsit centrele de plasament la majorat, s-au mutat în mansarda clădirii de pe strada Dealului numărul 13, ce aparţine Mitropoliei Ardealului. „A fost foarte dificil, pentru că în 2008, în martie am rămas fără spaţiul din Oituz 31 şi a trebuit să ne căutăm loc. În 10 decembrie, ÎPS Laurenţiu Streza a îngăduit să facem un parteneriat în urma căruia noi am primit mansarda imobilului din Dealului 13”, a spus medicul Maria Suhastru, preşedintele fundaţiei Logomedica. În vederea amenajării spaţiului din strada Dealului, fondurile au fost strânse în urma mai multor acţiuni caritabile. Sponsorii germani au donat 27.000 de euro şi alte câteva lucruri de care era nevoie, cum ar fi mobilierul.

Proiectul a luat fiinţă acum aproape 10 ani

Proiectul „Acasă” a început în 1998 şi a fost pus în operă de fundaţia Logomedica în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Soroptimism International Deutschland Club Marburg şi Asociaţia Parrains D-Or din Franţa. „La început am avut 20 de tineri cu care am lucrat, apoi încet-încet am ajuns să avem 37 de tineri. Suntem bucuroşi pentru că suntem într-adevăr o familie. Acum sunt ocrotiţi 12 tineri, doar băieţi, vom încerca să aducem şi fete”, a mai spus medicul Maria Suhastru. Beneficiarii proiectului provin din centre de plasament, pe care au fost obligaţi să le părăsească atunci când au împlinit vârsta de 18 ani. Aceştia beneficiază de locuinţe temporare protejate până la integrarea socială sau până la terminarea studiilor. De asemenea, le este acordată asistenţa pentru plasarea în locuri de muncă corespunzătoare pregătirii profesionale. În cadrul casei sunt motivaţi profesional şi instruiţi în tehnici de căutare a unui loc de muncă, activităţi de formare şi deprinderi de zi cu zi pentru o viaţă independentă şi sănătoasă.

Sursa: Infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav