Afacere periclitata de lege E-mail
afacere periclitata Ii asteapta zile grele pe instructorii auto independenti. Aceasta din cauza noii legislatii care va intra in vigoare de anul viitor si care cere ca instructorii independenti sa fie angajati cu carte de munca la o scoala de soferi, sa se inregistreze la Registrul Comertului ca peroane fizice si sa fie atestati de Autoritatea Rutiera Romana. Patronii scolilor de soferi din Sibiu spera ca astfel, numarul cursantilor si implicit profitul, sa creasca.

Instructorii auto independenti sibieni sunt pe cale de disparitie. Noua legislatie care va intra in vigoare de la 1 ianuarie impune conditii foarte greu de indeplinit pentru foarte multi instructori independenti. Potrivit legii nr. 218/2009 acestia trebuie sa fie inregistrati ca persoane fizice autorizate la Registrul Comertului, sa detina in proprietate sau leasing, un autoturism pentru pregatirea practica a elevilor, sa fie atestati in urma unor cursuri de instructori auto si apoi sa fie autorizati de organele competente ale Ministerului Transporturilor. Autorizarea se va acorda numai celor care au activat cel putin trei ani ca instructori atestatti la o scoala autorizata si care nu au avut permisul sau atestatul suspendat in acea perioada.

Pierdere si castig

Necazul unora, bucuria altora. Daca numerosi instructori independenti se gandesc cu groaza la faptul ca vor trebui sa se lase de meserie, sau sa se angajeze la o scoala de soferi, patronii acestor scoli isi freaca mainile a profit. Valentin Corjescu, directorul Scolii de Soferi Amso, de exemplu, spune ca, desi a scazut pretul scolarizarii, nu a avut mai multi clienti ci dimpotriva, mai putini. De anul viitor insa, este convins ca va merge pe profit. „Cred ca de la anul nu o sa mai avem asa mare concurenta, pentru ca se vor imputina instructorii auto independenti din judetul Sibiu. Daca acum sunt 150 de instructori independenti pe judet, din care vreo 30 autorizati, cred ca de la anul vor fi si mai putini si nu vom mai avea concurenta", crede Valentin Corjescu. Dealtfel, el este convins ca multi instructori auto independenti din Sibiu, nu lucrau tocmai legal, deoarece nu aveau autorizatie de la ARR, ci doar un atestat pentru instructor auto.

Independentii le-au luat cursantii

Horatiu Baltador, directorul general al Scolii de Soferi Prima, considera ca, pe plan judetean, doar 40 la suta din elevii care au sustinut examenul pentru permisul de conducere ar fi fost instruiti de scolile de soferi autorizate, iar restul, mai mult de jumatate, adica 60 la suta, ar fi invatat cu instructori auto independenti. „Instructorii auto independeti ne-au luat mai mult din jumatate din clienti. Au fost scaderi de vreo 20 la suta. Cu toate ca se va schimba legislatia pentru idependenti, nu ma astept la o crestere spectaculoasa de la anul, poate de vreo 5-6 la suta", e de parere Baltador. Acesta considera ca numarul cursantilor a scazut din cauza crizei, nu a intructorilor auto independenti. Cu toate ca si la Prima a scazut pretul scolarizarii, cu 100 de lei, si numarul cursantilor a scazut fata de anul trecut cu 20 la suta, ceea ce inseamna aproximativ 300 de cursanti in acest an.

Atrasi de preturi mici

Si conducerea Scolii de Soferi Geronest crede ca instructorii auto independeti le-au „furat" clientii, pentru ca elevii au fost atrasi de preturile mai mici percepute de anumiti instructori independenti. „Instructorii independenti lucrand sub preturile pietei, au atras mai multi cursanti, dar pregatirea lor lasa de dorit", a spus Simona Codruta Necsoiu, directoarea scolii Geronest. In ciuda crizei care a dat navala peste toti agentii economici, directoarea scolii de soferi Geronest se lauda cu o crestere semnificativa „In comparatie cu anul trecut ne-am ridicat cu 70 de procente datorita instructorilor buni pe care ii avem", sustine Necsoiu. Conducerea Geronest se asteapta ca odata cu innasprirea legislatiei pentru instructorii auto independeti, sa inregistreze cresteri de 10 la suta, dar numai in trimestrul al doilea.

Valentin Corjescu I director Scoala de Soferi Amso

„Este bine pentru scolile de soferi mai mari ca se ia o astfel de masura, pentru schimbarea legislatiei la instructorii auto independenti, pentru ca numai asa se va renunta la pirateria din spatele acestor instructori, care nu vor mai scoate soferi pe banda rulanta".

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav